Foci

Ligakupa: csillagos ötös Fradi-produkció

A Ferencváros labdarúgócsapata kedden 5-0-ra nyert Szolnokon a Ligakupa 5. fordulójában.

A Ferencváros a D csoport vezetőjeként ahhoz a Szolnokhoz látogatott, amelytől a korábbi négy mérkőzésen csak egy döntetlenre és három vereségre futotta, ráadásul három lőtt gólja mellé tizenegyet is kapott. A helyzet a kedd kora délutáni találkozót követően sem lett rózsásabb a Tisza partján, ugyanis az FTC már az első félidőben kétgólos előnybe került: Peric előbb egy kipattanót értékesített, majd belőtt egy büntetőt.

Az 52. percben tovább nőtt a különbség, egy szép akció végén Busai iratkozott fel a góllövők közé, majd Peric lőtte meg saját maga harmadik, csapata negyedik találatát. A Fradi ezen a napon Máté büntetőjével érdemelte ki a csillagos ötös osztályzatot, a zöld-fehérek 5-0-ra nyertek Szolnokon és továbbjutottak. A hazaiak tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, Tóthot szórták ki reklamálás miatt.

Az Újpest meglehetősen fiatal csapattal utazott el az Eger otthonába, ez pedig már az első felvonásban megbosszulta magát, a hevesiek ugyanis 4-0-ra elhúztak 45 perc alatt, Horváth triplázott. Az eredmény aztán a folytatásban már nem változott, az Eger gyűjtötte be mind a három pontot.

A Vasas az első félidőben még vezetett Pakson, és a félidőben is ikszre állt, ám végül 4-1-re kikapott. Az angyalföldiek a 72. perctől emberhátrányban játszottak Reidan kiállítása miatt.

A Pécs a duplázó Grumics révén nyert 4-1-re Siófokon.

Eredmények – Ligakupa, 5. forduló

B csoport:

FGSZ Siófok – PMFC-Matias 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Mogyorósi (29.) illetve Szatmári (6.), Okoronkwo (20.), Grumics (54., 75.)

MVM Paks – Vasas 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Simon A. (32., 11-esből, 58.), Eppel (53.), Heffler (74.) illetve Füredi (16., 11-esből)
Piros lap: Reidan (72.)

D csoport:

Szolnoki MÁV – Ferencváros 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Peric (19., 43., 11-esből), 71.), Busai (52.), Máté (76., 11-esből)
Piros lap: Tóth (87.)

E csoport:

Eger FC – Újpest FC 4-0 (4-0)
Gólszerzők: Horváth Z. (4., 36., 40.), Albert (20.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik