Foci

“Pankráció a Sóstói-stadionban” – NB1-es edzői nyilatkozatok

Filipe Oliveira (filipe oliveira, oliveira, videoton fc, videoton, )
Filipe Oliveira (filipe oliveira, oliveira, videoton fc, videoton, )

Moniz örült, Kondás bírózott, Sousa indokolatlanul kemény ellenfelet látott, Horváth Ferenc hollywoodi filmet happy and nélkül. Így látták az edzők az NB1 14.fordulójának vasárnapi meccseit.

A labdarúgó NB I. 14 fordulójának vasárnap délutáni mérkőzését a Ferencváros 0-1-ről nyerte meg a bajnok Debrecen ellen (2-1). A meccsen lényegében végig a Fradi irányított, a Debrecennek elképzelése sem volt, hogyan állíthatná meg a folyamatos zöld-fehér rohamokat. Ricardo Moniz tanítványai végül egy vitatott büntetővel húzták be a három pontot immár a sokadik olyan mérkőzésen, amelyen magasan ellenfelük fölé nőttek játékban. Ennek ellenére Kondás mester inkább döntetlen szagú mérkőzést emlegetett a lefújást követő nyilatkozatában, és bírózott egy kicsit.

Ricardo Moniz (Ferencváros): “Boldog vagyok, mert az elmúlt időszakban bár megvolt a lehetőségünk, de nem szereztünk annyi pontot, mint kellett volna. Az utóbbi évek legeredményesebb magyar csapata ellen kellett ma azt bizonyítani, hogy tudunk eredményesek is lenni. Sajnos ismét hoztuk a szokásos hibánkat, pontrúgásból gólt kaptunk. Böde gólja megnyugtatta a csapatot. Onnantól kezdve éreztem, hogy abba az irányba megyünk, amibe előzetesen szerettünk volna. A kidolgozott helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Nagyon fontos, hogy nagy konkurencia van a kereten belül, hiszen minden posztra legalább két jó játékosunk van. Örülök Bönig nagyszerű bemutatkozásának.” (ftc.hu)

Kondás Elemér (Debrecen): Nagy meccsre készültünk, tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Szerencsére vezetést szereztünk, majd a Fradi egy szöglet után kiegyenlített. A második félidőben volt egy picit szerencsénk is, de sokkal jobban elfogadtam volna, hogyha a csapatok döntöttek volna, nem pedig egy ilyen tucatszabálytalanság után dől el a három pont sorsa, hiszen a mezőnyben sok ilyen volt, azokat nem fújták le.” (ftc.hu)

A mérkőzés összefoglalója, ahol kiderül bünti volt-e a bünti

A labdarúgó NB I. 14. fordulójának zárómeccsén a fehérváriak gyenge meccsen, 10 ember ellen vették el Horváth Ferenc veretlenségét (2-0). A gyenge jelző egyértelműen annak köszönhető, hogy míg a Videoton a labdát rúgta, a kecskemétiek rendre az ellenfelet, így folyamatosan állt a játék. Az “ütünk, mint az ipari áram” versenyben az ex videotonos Farkas Balács volt az élen, akit az 59. percben zuhanyozni is küldött a spori. Paulo Sousa többször is kikelt magából, miután a fehérváriak közül Caneirát és Oliveirát – utóbbinak az NB1 egyik legnagyobb “hentese”, Vaskó vert bele a szemébe – is kórházba kellett szállítani sérülés miatt, így a Videoton honlapján modernkori története során először nem jelent meg tudósítás a meccsről. “A Sóstói Stadionban lezajlott pankráció hatása alatt állunk, melynek során két játékosunkat is kórházba kellett vinni, ezzel pedig komoly veszélybe kerülhet sikeres Európa Liga szereplésünk” – írta a vidi.hu a hiány okaként.

Paulo Sousa (Videoton): “Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a meccs előtt Sándor Gyuri belázasodott, Gyurcsó Ádám pedig fájdalmat érzett mindkét combjában. A problémáink a mérkőzésen tovább fokozódtak, hiszen az első 30 percben újabb két labdarúgónkat veszítettük el. Szeretném megköszönni a fehérvári kórház dolgozóinak, hogy ahogy eddig is, ezúttal is nagyon segítőkészek és barátságosak voltak, és Caneirát és Oliveirát azonnal megvizsgálták, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessenek a pályára. Nagyon kemény csata zajlott a pályán. Bizonyos helyzetekben indokolatlanul is kemény. Két labdarúgónk megsérült, de akár többen is megsérülhettek volna.” (vidi.hu)

Horváth Ferenc (Kecskemét): “Olyan meccs volt, mint egy hollywoodi film. Megkomponált volt, jók voltak a szereplők, csak a giccs maradt el a végéről. A befejezés viszont olyan volt, mint egy európai filmé, vagyis a végén meghalt a főhős. Jól játszottunk tíz emberrel is, de a Videoton ellen ennyit tudtunk kihozni a meccsből. Az első félidőben remekül védekeztünk, helyzete sem volt a Videotonnak, a kapu közelébe sem tudtak jönni. Tíz emberrel persze már más volt a helyzet. Az utolsó utáni pillanatig próbálkoztunk, hogy pontot szerezzünk, ezúttal nem sikerült.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik