Foci

Deschamps kiakadt a Tottenhamre

A francia szövetségi kapitány nem érti, hogy a Lyontól szerződtetett Hugo Lloris miért nem véd a londoni csapatban.

Hugo Lloris 8 millió fontért igazolt a nyár utolsó átigazolási napjának utolsó óráiban a Lyontól a londoni alakulathoz, Andre Villas-Boas külön kérésére.

Ehhez képest a Spurs első számú kapusa jelenleg a 41 éves (!) Brad Fridel, aki például a Manchester City elleni hétvégi, 2-1-re elveszített mérkőzésen is védett, mellesleg bravúrosan.

A francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps nehezményezi, hogy Lloris nem játszik, hiszen ő a válogatott első számú kapusa, akinek játékban kellene lennie. Már a múlt héten is kritizálta Andre Villas-Boas rotációs politikáját, amelyre a portugál így reagált: “az egyik fülemen be, a másikon ki”.

Most újra megszólalt az egykori francia klasszis középpályás, aki Laurent Blanc-t váltotta a kapitányi poszton:

“Nekem is két fülem van. Amit ő mondott, ugyanúgy átmegy rajtam” – így Deschamps egy sajtókonferencián.

Lloris eddig hat meccsen védett, de abból csak egy alkalommal a Premier League-ben. A Maribor elleni EL-meccsen ő állt a kapuban, de a City ellen ahogyan említettük, már nem.

“Egy olyan játékosról, aki nem kap szerepet, túl sok mindent nem tudunk beszélni. Miután a spanyolok ellen szenzációsan védett, összesen háromszor állt a kapuban. Hetente csak egy meccset játszik, és ez neki is kevés” – tette hozzá Didier Deschamps.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik