Foci

Kamutizivel verte a bajnok Lokit a Fradi

ftc dvsc (ftc, dvsc, ferencváros)
ftc dvsc (ftc, dvsc, ferencváros)

A labdarúgó NB I.-ben a Ferencváros 0-1-ről nyerte meg a bajnok Debrecen elleni mérkőzést.

A Ferencváros az MTK otthonában 4-2-re, a Loki odahaza a Paks ellen 1-0-ra kapott ki az előző körben, így javítania kellett mindkét csapatnak.

A Fradiban kezdőként kapott szerepet a frissen igazolt egykori Bundesliga-játékos, Bönig, a Debrecenben pedig ott volt Pölöskey Péter, a hazaiak egykori labdarúgója.

Az első nagy helyzet a Lokié volt: a 9. percben Coulibaly futott el a jobb szélen, középre adásába Otten óriási mentéssel beleért. Szöglet lett a mentésből, és a sarokrúgás után már kihasználta a DVSC a védők bizonytalankodását. A beívelést Jova kipaskolta, egészen Coulibaly elé, Otten és a többiek elcsúsztak, a támadó így laposan a kapu jobb sarkába csavart (0-1).

A gól után sokkal jobban játszott a Ferencváros, akadtak nagy helyzetei is a hazaiaknak. Jenner legalább négy olyan labdát adott be a bal oldalról, amely veszélyt jelentett a Loki számára. Egy alkalommal Böde alig maradt le a labdáról, egy másik helyzetnél Simac majdnem öngólt szerzett. A 34. percben aztán Józsi végzett el szögletet, amelyet Böde gyönyörűen fejelt a kapuba (1-1). A 43. percben Jenner elesett Simac lábában, de nem kapott 11-est a hazai csapat.

A fordulás után Jenner szabadrúgása után Otten lőtt kapuba, de a légiós lesen állt, nem adták meg a találatot, jogosan. Az 54. percben Cukic harcolt egy labdáért 13 méterről lőtt, de Verpecz óriási bravúrral mentett. Nyomott a Fradi, a debrecenieknek momentumai nem voltak. A 73. percben óriási ziccer maradt ki: Cukic lőtt, a kapufáról kipattant a labda Somalia elé, aki nagy helyzetben keresztbe lőtte a labdát.

A Debrecen vezetett egy-két kontrát, a meccs végéhez közeledve frissebbek maradtak a vendégek. A 89. percben 11-eshez jutott a Ferencváros: Mészáros mellett Böde a földre rogyott, Fábián megette, Józsi pedig hazavitte: értékesítette a 11-est (2-1).

Győzött a jobban játszó Ferencváros, örülhet a listavezető Győr is.

Eredmény – labdarúgó NB I., 14. forduló:

Ferencváros – Debreceni VSC 2-1 (1-1)

Albert Stadion, 6000 néző, vezette: Fábián Mihály

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Besic, Otten (Somalia, 71.), Bönig – Cukic, Józsi, Ionesco, Gyömbér, Jenner – Böde (Klein, 92.). Vezetőedző: Ricardo Moniz

Debrecen: Verpecz – Nagy, Mészáros, Simac, Korhut – Boudla (Czvitkovic, 72.), Spitzmüller, Varga, Rezes – Coulibaly, Pölöskey (Sidibe, 66.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerzők: Böde (34.), Józsi (90., 11-esből), illetve Coulibaly (10.)

Sárga lap: Besic (61.), Cukic (84.), Mészáros (89.), illetve Nagy Z. (39.), Spitzmüller (75.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik