Foci

Horváthot már nem kötik érzelmek a Vidihez

Vasárnap Ferencváros-Debrecen és Videoton-Kecskemét mérkőzést rendeznek a labdarúgó OTP bank Liga 14. fordulójában.

Vasárnap újabb két mérkőzést izgulhatunk végig a magyar labdarúgó-bajnokságban, ráadásul mind a kettő nagy csatának ígérkezik. Előbb a Ferencváros fogadja a címvédő Debrecent, mind a két csapat egy fájó vereséget feledtetne délután.

„Az MTK elleni mérkőzésen nem voltunk elég koncentráltak, így ebben mindenképpen javulnunk kell. A gólszerzés mindig sikerül – legutóbb is szereztünk két gyönyörű találatot -, de hiába voltunk jobbak az ellenfelünknél, figyelmetlenségünk miatt vesztettünk. A DVSC nagyon stabil csapat, labdabiztos, technikailag jól képzett játékosai vannak, akik remekül osztják el a labdákat. Emellett látszik, hogy mindegyik futballistájuk meg akarja mutatni magát, ennek köszönhető, hogy az elmúlt időszakban sikeresek voltak. Az eddig mutatott játékunkkal készülünk, semmiképpen sem változtatunk a stílusunkon” – idézi a fradi.hu Ricardo Monizt.

Kondás Elemér ezekkel a szavakkal vezette fel a találkozót: „Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Ferencváros otthonában egyik csapatnak sem könnyű futballozni. Veszélyes együttes, jó játékosok alkotják a keretet. Erősségük, hogy csapatot alkotnak” – így a szakember a dvsc.hu-nak, majd azt is elmondta, hogy a hét elején megbeszélést tartott a csapat, ahol mindenki elmondhatta, szerinte mi vezetett a Paks elleni, múlt heti vereséghez.

Ferencváros – DVSC-TEVA, 16 óra 30 perc (Tv: m1)
Albert Stadion, Vezeti: Fábián Mihály

18 óra 30 perctől minden szem Székesfehérvárra szegeződik majd, ugyanis a Videoton a Kecskemétet fogadja, két jó formában játszó együttes méri össze az erejét. Na, meg a hírös városi kispadon az a Horváth Ferenc ül már, akiről sok szép emléket őriznek a fehérváriak.

„Számunkra nagyon fontos mérkőzés lesz a vasárnapi Kecskemét elleni hazai bajnokink. Az elmúlt időszakban sikerült jó eredményeket elérnünk a bajnokságban is, ennek köszönhetően pedig felzárkóztunk az élmezőnyhöz. Tisztában vagyunk azzal, hogy szezon közben új edző érkezett Kecskemétre, akinek a vezetésével szárnyalnak a lila-fehérek, mi azonban nem az ellenféllel, hanem saját magunkkal foglalkozunk. Pénteken még beszélgettünk a Basel elleni meccsről, azonban szombattól csak és kizárólag a Kecskemét elleni mérkőzésre készülünk” – mondta Filipe Oliveira a vidi.hu-nak.

Horváth Ferenc elmondta, ez már nem az a Vidi, mint amiben ő játszott: „Érzelmek sem kötnek már ehhez a csapathoz, persze a klubhoz és a városhoz igen. Nagyon jó együttesnek tartom, rengeteg légióssal és egy jó edzővel, nemzetközi szinten is megmutatták mire képesek. Jól védekeznek, a Bázel ellen is jól néztek ki, ellenünk persze támadniuk kell. Teljesen más játékra számítok tőlük a csütörtökön látottakhoz képest, hiszen kell nekik az eredmény. Igaz ez persze ránk is, de nem hiszem, hogy védekező felfogásban lépnének pályára” – mondta a kecskemetite.hu-nak.

Videoton – KTE-Phoenix Mecano, 18 óra 30 perc (Tv: Sport2)
Székesfehérvár, Vezeti: Farkas Ádám

Ajánlott videó

Olvasói sztorik