Foci

Fordított a Spurs ellen a Manchester City

sergio agüero (sergio agüero, )
sergio agüero (sergio agüero, )

A Tottenham sokáig vezetett a City otthonában a vasárnapi bajnokin, de végül a csodacsere megint megmentette Roberto Mancini együttesét.

A Bajnokok Ligájában roppant gyengén szereplő Manchester City nem kapott könnyű ellenfelet az Ajax elleni hazai botlás után: a Tottenham érkezett a Ciy of Manchester Stadionba. Igaz, a Spurs az előző körben hazai pályán kapott ki a Wigantől.

Most az első valamire való helyzetből gól született: Huddlestone ívelt be szabadrúgást a bal oldalo oldalovonal mellől, Caulker felugrott és fejesébe Hart kapus csak beleérni tudott (0-1).

Nem sokkal később Adebayor visszapasszolt Huddlestone-nak a 16-os előterébe, a gólpasszadó lövése alig ment el a kapufa mellett. A másik oldalon Agüero dekázott a 16-oson belül, labdája Gallas kezére pattant, de nem történt szabálytalanság a játékvezető szerint. Két nagy helyzete akadt a Citynek még az első félidőben: előbb David Silva ment el szabadon, de középre adott, ott Tevez gyengén találta el a labdát. Próbálkozott még Zabaleta közelről, és Kolarov
távolról.

A második félidő 53. percében Agüero ugrott ki a leshatárról, de óriási helyzetben elcsúszott. Mellesleg a Tottenham kiválóan védekezett, támadásra nem sok energiát fektetett. Utoljára az 1959-60-as szezonban fordult elő, hogy a Spurs idegenben megverte mindkét manchesteri csapatot.

A 65. percben aztán David Silva megindult középen, az egyik londoni védő visszafuttábban az ellenfélhez passzolt, Agüeróhoz került a labda, és az argentin a jobb szélről kilőtte Friedel kapuját (1-1).

Hartnak kellett nagyot védenie a 74. percben, amikor Bale közelről igyekezett. A 79. percben a csereként beálló, már több meccsen kiválóan beszálló Dzeko fejelt alig fölé. Folyamatosan támadott a Manchester City, és Dzeko megint megnyerte a meccset a Citynek: a 88. percben David Silva pöccintette a védők mögé a labdát, Dzeko átvett és beemelte Friedel kapujába azt (2-1). Hihetetlen, amit művel a bosnyák csatár.

A Manchester United szombaton 0-2-ről fordított, a City most 0-1-ről szerzett három pontot.

Eredmény – Premier League, 12. forduló:
Manchester City – Tottenham 2-1 (0-1)
gólszerzők: Agüero (65.), Dzeko (88.), illetve Caulker (21.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik