Foci

Rudolf ott van a keretben

Rudolf Gergely és Elek Ákos (Rudolf Gergely és Elek Ákos)
Rudolf Gergely és Elek Ákos (Rudolf Gergely és Elek Ákos)

Amennyiben Sisa Tibor, a Diósgyőr vezetőedzője úgy dönt, Rudolf Gergely pénteken debütálhat a miskolci csapatban. Pénteken DVTK–PMFC és Siófok – Lombard Pápa mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Pénteken két újabb bajnokival folytatódik az OTP Bank Liga, a 14. forduló nyitómeccsén a DVTK és a Pécs néz egymással farkasszemet. A mérkőzés több szempontból is érdekes lesz: csak egy pont a különbség a csapatok közt, mind a két együttes egyelőre várakozáson alul teljesít, illetve most debütálhat Diósgyőrben Rudolf Gergely, akit Sisa Tibor a keretbe jelölt.

„A Pécs csapata nagy változáson esett át a nyáron, jelentősen megerősítették a keretüket, valószínűleg komoly bizonyítási vágy van bennük. Mi a Kecskeméten mutatott teljesítményre még tudunk rátenni, ami pénteken győzelmet érhet. Kiegyensúlyozott a bajnokság, ezért minden egyes sikernek nagy értéke van. Célunk, hogy győzelmet szerezzünk.” (dvtk.eu)

Supka Attilát, a PMFC trénerét a vezetéssel folytatott adok-kapok kapcsán faggatták a csütörtöki sajtótájékoztatón, a szakember azonban a pmfc.hu tudósítása szerint udvariasan elhárította a kérdéseket, és inkább a pénteki bajnokiról beszélt. Mint elmondta, reméli, hogy játékosai felszabadultan játszanak majd, és szerinte nem a Pécsen, hanem a Diósgyőrön van a nagyobb nyomás. Hozzátette, egy győzelemmel szeretnék feledtetni a kupafiaskót.

DVTK–PMFC-Matias, 17 óra (Tv: Sport1)
Miskolc, vezeti: Kassai Viktor

A játéknap másik mérkőzésén a Lombard Pápa látogat a sereghajtó Siófok otthonába, természetesen győzelmi reményekkel.

„Nagy önbizalommal vágunk neki a siófoki mérkőzésnek, hiszen az előző bajnokik nem sikerültek rosszul számunkra. Szépen gyűjtögetjük a pontokat, és egy esetleges győzelemmel akár előkelő pozícióba is kerülhetünk a tabellán. Ettől függetlenül a héten a vezetőedzőnk folyamatosan arra hívta fel a figyelmünket, hogy az pusztán nem elég, ha a csapat fejlődő tendenciát, egyre javuló játékot mutat, hanem szükség esetén csúszni-mászni, küzdeni kell a pályán” – így Maróti Béla, a Pápa középpályása. (naplo-online.hu)

FGSZ Siófok – Lombard Pápa, 19 óra (Tv: Duna TV)
Siófok, vezeti: Erdös József

Ajánlott videó

Olvasói sztorik