Foci

Rudolf beállt, de a DVTK pontot vesztett

Folytatja rossz formáját a Diósgyőr a labdarúgó NB I.-ben: ezúttal a Pécs vitt el egy pontot Miskolcról.

Bűnrossz első félidőt játszott a DVTK és a Pécs a labdarúgó NB I. 14. fordulójának nyitómérkőzésén. Lényegében egyetlen igazi gólhelyzet alakult ki, az is a 45. (!) percben.

Akkor Bajzát kapott kiváló labdát a leshatáron, de lövése nagyjából 7 centivel elkerülte a bal kapufát. A diósgyőriek ezúttal is rosszul játszottak, mint ahogy a Kaposvár elleni előző hazai bajnokin. Nem kezdett Rudolf Gergely, aki játékra késznek vallotta magát a meccs napján. A pécsieknek is hajtaniuk kellett volna, hiszen a tulajdonos beszólt az edzőnek, Supka Attilának.

A második félidő 21. percében megszerezte a vezetést a Pécs, amely sokkal aktívabb volt a fordulás után: Okoronkwo adott be jobb oldalról nagy ívben egy labdát, a diósgyőri védők nem értek a labdához, amely Wittrédi elé került, ő meg fél méterről nem hibázott (0-1).

Sokat elárul a diósgyőri állapotokról, hogy amikor a 70. percben bejött Gosztonyi András, a hangosan beszélő köszöntötte. Beleordította a levegőbe, a pályán Gosztonyi…. És nemhogy az András válasz nem érkezett a közönbségtől, hanem semmilyen válasz nem érkezett.

Aztán az utolsó negyedóra elején Rudolf Gergely elkezdett vetkőzni, és a 77. percben Vági helyére be is állt: őt azért megtapsolta a szurkolók java.

A 88. percben egy hazai szöglet után Hanek fejelt a kapura, a labda Grumics kezére pattant. Luque állt a 11-eshez, értékesítette azt, kínkeservesen egyenlített a DVTK (1-1).

A végén már nem változott az eredmény, egyik csapat sem érdemelt pontot, mégis kapott mindkettő egyet-egyet.

Eredmény – labdarúgó NB I., 14. forduló:

Diósgyőri VTK – Pécsi MFC-Mathias 1-1 (0-0)

Miskolc, 5000 néző, vezette: Kassai

Diósgyőr: Tajti – Vági (Rudolf, 77.), Hanek, Nagy, Gohér – Gallardo (Gosztonyi, 70.), Csirszki, Takács, Fernando, Luque – Tisza. Vezetőedző: Sisa Tibor

Pécs: Dibusz – Horváth, Krejci, Lantos, Fodor – Akassou, Uzoma, Wittrédi (Szathmári 93.), Panikvar – Bajzát (Grumics, 73.), Okoronkwo (Stojmirovic, 82.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerzők: Luque (88., 11-esből), illetve Wittrédi (66.)

Sárga lap: Luque (24.), Hanek (72.), Rudolf (89.), illetve Okoronkwo (79.), Panikvar (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik