Foci

Henryéknak véget ért a szezon

Thierry Henry (thierry henry, )
Thierry Henry (thierry henry, )

A New York Red Bulls labdarúgócsapata kiesett az amerikai bajnokság (MLS) keleti főcsoportjának elődöntőjében.

A Red Bulls idegenben 1-1-es döntetlent játszott a DC Uniteddel, ezzel pedig nagyot lépett afelé, hogy kiharcolja a továbbjutást a konferenciadöntőbe. A visszavágó ugyanakkor nem volt zökkenőmentes: az eredetileg szerdára kiírt találkozót a havas pálya miatt elhalasztották, így magyar idő szerint pénteken hajnalban feszültek egymásnak a csapatok.

A New York a 69. percben emberelőnybe került, majd a vezetést is megszerezhette volna, ugyanis Cooper büntetőt lőhetett. Be is talált az ellenfél hálójába, azonban a játékvezető újrarúgatta a tizenegyest, mivel a New York-i játékosok idő előtt beléptek a büntetőterületre. Az ismétlést már védte a kapus. Kisvártatva a Red Bulls is tíz emberre fogyatkozott, a korábban a Barcelonát erősítő Rafa Márquez kapta meg a második sárgáját az utolsó negyedóra kezdetén. DeLeon a 89. percben szerezte meg a találkozó egyetlen gólját, az idegenben szerzett 1-0-s győzelmével a DC United jutott tovább, a keleti főcsoportdöntőben a Houston Dynamo lesz az ellenfél.

Nyugaton meglett a Los Angeles Galaxy ellenfele, ugyanis a Seattle Sounders az első mérkőzés 0-0-ja után 1-0-ra nyert a Real Salt Lake otthonában, így ott lesz a főcsoportdöntőben.

Eredmények – MLS, rájátszás

New York Red Bulls – DC United 0-1 (0-0)
Gólszerző: DeLeon (89.)
Piros lap: Márquez (75.) illetve Hamid (69.)

Továbbjutott: a DC United, 2-1-es összesítéssel.

Real Salt Lake – Seattle Sounders 0-1 (0-0)
Gólszerző: Martínez (81.)

Továbbjutott: a Seattle, 1-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik