Foci

Emelt fővel tér haza a Vidi

Paulo-Sousa(960x640)(1).jpg (paulo sousa, )
Paulo-Sousa(960x640)(1).jpg (paulo sousa, )

Paulo Sousa, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője nincs elkeseredve a bázeli vereség miatt, és már a közelgő meccsekre koncentrál.

A Videoton túl van harmadik csoportmérkőzésén is az Európa Liga főtábláján. Paulo Sousa csapata két fantasztikus győzelem után torpant meg, ugyanis hiába a fegyelmezett játék és Mladen Bozovic számos bravúrja a Basel ellen, Streller kihasznált egy védelmi hibát a 80. percben, a svájciak így otthon tartották mind a három pontot. A Basel ezzel a sikerrel ugyanakkor nem tudta megelőzni a Vidit, amely továbbra is a második a G csoportban, azaz négy fordulót követően továbbjutást érő helyen áll.

Paulo Sousa, a székesfehérváriak portugál vezetőedzője szerint nem történt tragédia, a csapat pedig már a következő, Genk elleni hazai összecsapásra összpontosít.

„A mérkőzés második félidejében jobban játszottunk. Az első 45 percben három nagy helyzete is volt a Baselnek. A második félidőben kevesebb, mert jobban kontrolláltuk a játékot, mégis ekkor szerzett gólt az FC Basel. Meglehetősen nagy előnnyel érkeztünk Svájcba, már ami a csoport állását illeti, a célunk az volt, hogy ezt az előnyt megőrizzük. Ha megnézzük azt, hogy mai ellenfelünk nagyszerű játékosokból áll, a költségvetésüket össze sem lehet hasonlítani a miénkkel, és sokkal nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkeznek, mint mi, akkor elmondható, hogy ma nekik kellett az életükért harcolni, és ezt meg is tették.

Mi emelt fővel távozhatunk, és készülhetünk a következő, nagyon fontos nemzetközi kupameccsünkre a Genk ellen, melyet hazai pályán játszunk, ahol erősek vagyunk. Amennyiben sikerült volna a döntetlent kiharcolnunk itt Bázelben, az nagyon jó lett volna, figyelembe véve a csoport másik meccsének végeredményét. Van még két mérkőzésünk a csoportkörből, ezeken a lehető legjobb teljesítményt kell nyújtanunk” – idézi a szakembert a vidi.hu.

Íme a mérkőzés összefoglalója:

Kollégája, a Baselt trenírozó Murat Yakin szerint a legfontosabb a győzelem megszerzése volt: „A mérkőzés úgy kezdődött, és úgy is folytatódott, ahogy vártuk. A Videoton nagyon defenzíven játszott, ennek ellenére több nagy helyzetünk is volt, amelyekből azonban nem sikerült gólt szereznünk. Nagyon fontos volt, hogy türelmesen játsszunk. A csapatom teljesítményével elégedett vagyok, végig uraltuk a mérkőzést, s megérdemelten szereztük meg a vezetést és végül a győzelmet is. Örülök, hogy Mohamed Salah jól szállt be a meccsbe, és végül döntő gólpasszt adott Strellernek.”

A Videoton tehát négy fordulót követően továbbra is a második hat ponttal, két hét múlva pedig a csoportelső Genket fogadják a piros-kékek. A belga együttes ugyan 3-0-ra nyert a nyitófordulóban a Vidi ellen, azonban a székesfehérváriak hazai mérlege eddig lenyűgöző, ugyanis a Sporting Lisszabon és a Basel is vereséggel kullogott haza a Sóstói Stadionból.

A bravúros továbbjutásra így még mindig megvan az esély.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik