Foci

Celtic: a világ legjobbját győztük le

Celtic (celtic, )
Celtic (celtic, )

Tito Vilanova, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője nincs elkeseredve csapata Bajnokok Ligájában elszenvedett veresége miatt. A G és H csoport gólja is edzői nyilatkozatai.

A G csoportban történt a BL-játéknap legnagyobb meglepetése, a Celtic ugyanis hiába játszott alárendelt szerepet a Barcelona ellen (28-72 volt a labdabirtoklási arány, 5-24 a kapuralövési mutató), két katalán védelmi hibát is gólra tudott váltani, így hibába Lionel Messi találata a legvégén, a skót együttes nyert 2-1-re. A Kelták ezzel egy nagyot léptek a továbbjutás felé.

„Pályafutásom egyik legszebb pillanata volt ez a győzelem, ráadásul sikerült pont a klub 125. évfordulóján elérnünk ezt. Igazságszolgáltatást kértem a játékosaimtól, ők pedig teljesítették ezt és legyőzték a világ legjobb klubcsapatát. Karrierjük eddigi legnagyobb tesztje volt ez és sikeresen teljesítették” – áradozott övéiről Neil Lennon, a Celtic menedzsere.

„Nem lehet hibáztatni a játékosokat, inkább gratuláció illeti őket, amiért a meccs elejétől kezdve domináltak. Úgy gondolom győzelmet érdemeltünk, a legvégéig küzdöttünk. Gratulálnunk kell a Celticnek a mutatott játékért, a győzelmükért, a fantasztikus szurkolótáborukért, valamint a 125. évforduló alkalmából, reméljük még sok esztendő áll a klub előtt” – mondta udvariasan Tito Vilanova.

Celtic – Barcelona 2-1:

A csoport másik mérkőzésén a Benfica megtörte az átkot, ugyanis meccset tudott nyerni a kvartettben. Óscar Cardozo duplával rendezte le a Szpartak Moszkva elleni összecsapást, a portugálok pedig így a továbbjutásért is harcba szállhatnak.

„Megérdemelten nyertünk. 2-0 után igyekeztünk tartani a labdát, de a moszkvai kiállítás könnyebbé tette a dolgokat, ráadásul akár több találatot is szerezhettünk volna. Jól játszottunk, a matekot pedig meghagyjuk későbbre” – így Jorge Jesus, a Benfica vezetőedzője.

„Összességében a Benfica a játék minden elemében jobb volt nálunk. Győzni jöttünk ide, de nem tudtuk kihasználni a helyzeteinket, ők ráadásul többet dolgoztak ki és kettőt be is lőttek. Moszkvában mi voltunk a jobbak, Lisszabonban a Benfica” – mondta tárgyilagosan Unai Emery, a Szpartak trénere.

Benfica – Szpartak Moszkva 2-0:

Eredmények – Bajnokok Ligája, 4. forduló, G csoport
Celtic – Barcelona 2-1 (1-0)
Gólszerző: Wanyama (21.), Watt (83.) illetve Messi (90.)

Benfica – Szpartak Moszkva 2-0 (0-0)
Gólszerző: Cardozo (55., 69.)
Piros lap: Pareja (76.)

A H csoportban is érett a meglepetés, a Manchester United ugyanis sokáig vesztésre állt a Braga otthonában. A világítás meghibásodása miatt tíz percre félbeszakított összecsapás hajrájában végül hármat lőttek az angolok, ezzel megőrizték hibátlan mérlegüket és bejutottak a BL legjobb tizenhat csapata közé.

„Nehézzé tettük magunknak, úgyhogy hálásak lehetünk, hogy mind a három pontot és a csoport első helyét is megszereztük. Ez a gólkülönbség mindenesetre kicsit meglepő lett. Most már a bajnokságra koncentrálhatunk, a Bajnokok Ligájára ráérünk egy kicsit később fókuszálni” – mondta Mike Phelan, a United menedzser-asszisztense.

„Ismét jól játszottunk, talán jobban, mint az Old Traffordon. Szomorú, hogy a játékosoknak újra át kellett élniük ezt a szomorú helyzetet. Nem ezt érdemeltük, rászolgáltunk a pontszerzésre. A találkozót döntően befolyásolták a hibák, mi pedig eggyel többször rontottunk” – értékelte a látottakat José Peseiro, a Braga trénere.

Braga – Manchester United 1-3:

Nem tudta megszilárdítani második helyét a kvartettben a CFR Cluj, a „csefere” ugyanis hazai pályán kapott ki 3-1-re az eddig nyeretlen Galatasaraytól. A találkozó hőse Burak Yilmaz volt, aki triplázott török oldalon.

„Ez egy rossz eredmény, de nincsenek bennem rossz érzések, mert tisztában vagyok a csapatom és a Galatasaray képességeivel. Az egyenlítő gólunk után gyermeteg hibákat követtünk el, a második és a harmadik találatukat is egyéni rontás előzte meg” – vont mérleget Paulo Sérgio, a CFR vezetőedzője.

„Boldog vagyok, ez kárpótolt minket az isztambuli vereségért. Gratulálok ellenfelünknek, remekül küzdöttek a szurkolóinknak pedig köszönet a támogatásért” – mondta az örömittas Fatih Terim.

CFR Cluj – Galatasaray 1-3:

Eredmények – Bajnokok Ligája, 4. forduló, H csoport
Braga – Manchester United 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Alan (49.-büntetőből) illetve van Persie (80.), Rooney (84.-bünetőből), Hernandez (92.)

CFR Cluj – Galatasaray 1-3 (0-1)
Gólszerző: Sougou (53.), illetve Yilmaz (18., 61., 74.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik