Foci

Beckhamék már a főcsoportdöntőben

David Beckham, Robbie Keane (david beckham, robbie keane, )
David Beckham, Robbie Keane (david beckham, robbie keane, )

A duplázó Robbie Keane vezérletével 3-1-re nyert a San José ellen a Los Angeles Galaxy labdarúgócsapata.

Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban csapott össze egymással a San José és a szomszédvár Los Angeles. Az Earthquakes megnyerte az alapszakaszt, így automatikusan bejutott a nyugati konferencia elődöntőjébe, a címvédőnek azonban kacifántosabb volt az útja: a Galaxy csak a negyedik legjobb volt főcsoportjában, így a Vancouver ellen kellett ki-ki meccsen kiharcolnia a negyeddöntőben való részvételt.

A főcsoport-elődöntőben a San José került lépéselőnybe az első mérkőzésen, melyet 1-0-ra nyert meg az Earthquakes. A visszavágón aztán tulajdonképpen a szünetig eldőlt a továbbjutás sorsa, a vendégeknek ugyanis egy félidő elég volt ahhoz, hogy háromgólos előnybe kerüljenek, így Gordon 82. percben esett találata már nem osztott, nem szorzott, a Los Angeles nyert 3-1-re és 3-2-es összesítéssel továbbjutott. A Galaxy ezzel sorozatban harmadszor került a négy közé.

Robbie Keane duplázott, az ír támadó elsőre távolról vette be az ellenfél kapuját. David Beckham kezdőként 76 percet töltött a pályán.

A Los Angeles ellenfele a Real Salt Lake és a Seattle Sounders közül kerül majd ki (0-0 volt az első mérkőzésen). Keleten a Houston Dynamo jutott be a főcsoport-elődöntőbe, ők vagy a D.C. Uniteddel, vagy a New York Red Bulsszal meccselnek majd (1-1 lett az első mérkőzés).

Eredmények – MLS

San José – Los Angeles 1-3 (0-3)
Gólszerzők: Gordon (82.) illetve Keane (21., 34.), Magee (39.)

Továbbjutott: a Galaxy, 3-2-es összesítéssel

Kansas City – Houston 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sinovic (64.)

Továbbjutott: a Houston, 2-1-es összesítéssel.

 

Videó – Keane első gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik