Foci

Szintet léphet a Barca és a United

Tito Vilanova (tito vilanova, el clásico, )
Tito Vilanova (tito vilanova, el clásico, )

Mind az FC Barcelona, mind a Manchester United bebiztosíthatja helyét a legjobb 16 között a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportküzdelmek negyedik fordulójának szerdai játéknapján.

A spanyol bajnoki listavezető – amely győzelemmel juthat tovább – a Celtic Glasgow vendégeként lép pályára. Két héttel ezelőtt Tito Vilanova alakulata hatalmas fölényben futballozott a skótok ellen, ugyanakkor csak a 94. percben esett Jordi Alba-találattal győzött. A Celtic hazai pályán hagyományosan erős, a Celtic Parkban lejátszott eddigi 21 BL-meccse közül csupán egyet vesztett el – éppen a Barca ellen.

Szintén a biztos nyolcaddöntős szereplés reményében lép pályára a Manchester United a Braga otthonában: Sir Alex Ferguson együttese – amely tavaly hatalmas meglepetésre nem jutott tovább csoportjából – két hete kétgólos hátrányból fordítva győzte le hazai pályán a portugál csapatot, azóta pedig a Chelsea elleni idegenbeli, illetve az Arsenallal vívott hazai rangadóját is megnyerte, így jó előjelekkel várja a portugáliai összecsapást.

A Braga az elmúlt öt évben négyszer találkozott angol csapattal az európai kupaporondon, és hazai pályán mindegyik ellenfelét kapott gól nélkül győzte le: a Birmingham Cityt és a Liverpoolt 1-0-ra, az Arsenalt 2-0-ra, a Portsmouth-t pedig 3-0-ra verte. A kvartett másik találkozóján a kolozsvári CFR a még nyeretlen Galatasarayt fogadja.

Igazi „hatpontos” találkozót játszik egymással Londonban a címvédő Chelsea és a vendég Sahtar Donyeck. Az ukránok egy győzelemmel hatalmas lépést tennének a továbbjutáshoz vezető úton, az angoloknak pedig gyakorlatilag kötelező a három pont megszerzése ahhoz, hogy jó eséllyel pályázzanak a nyolcaddöntőbe kerülésre. A csoport másik mérkőzésén az eddig mindhárom mérkőzésén döntetlent játszó Juventus – amely az olasz bajnokságban szombaton 49 veretlenül megvívott mérkőzést követően hazai pályán kapott ki az Internazionalétól – a dán Nordsjaelland együttesét fogadja.

Az F csoportban a körbeverések miatt az egyelőre pont nélkül álló Lille-t leszámítva minden együttes hat ponttal áll, az elmúlt szezonban döntős Bayern München éppen a nyeretlen franciákat fogadja, míg a Valencia a BATE Boriszovot látja vendégül; az utóbbi két csapat két héttel ezelőtti párharcát Soldado mesterhármasával könnyedén nyerték a spanyolok.

A szerdai focimenü

E csoport:

Juventus–Nordsjaelland
Chelsea – Shakthar Donyeck

F csoport:

Valencia – BATE Boriszov
Bayern München – Lille

G csoport:

Benfica – Szpartak Moszkva
Celtic–Barcelona

H csoport:

CFR Cluj – Galatasaray
Braga – Manchester United

A mérkőzések mind 20 óra 45 perckor kezdődnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik