Foci

Mancini: ennek annyi

Roberto Mancini (roberto mancini, )
Roberto Mancini (roberto mancini, )

A Manchester City labdarúgócsapatának olasz vezetőedzője egyre kevésbé hiszi, hogy együttes továbbjut a csoportjából. Gólok és nyilatkozatok a Bajnokok Ligája C és D csoportjából.

A C csoportban a Milan szeretett volna visszavágni a Málagának, a spanyol együttes ugyanis két hete legyőzte olasz riválisát és hibátlan mérleggel vágott neki az összecsapásnak. Ezúttal is az ibériai gárda szerzett vezetést, ám Pato révén egy pontot sikerült otthon tartania a lombard klubnak. A Málaga azonban az iksz ellenére is biztosította helyét a legjobb 16 között.

„A Bajnokok Ligájában már minden mérkőzés nehéz. Próbáltuk tartani a tempót, de ha háromnaponta játszik egy csapat, akkor ez nem olyan könnyű feladat. A játékosaim jól játszottak, ám a második félidőben olyan hibákat követtünk el, amik fölött nem tudok szemet hunyni. Jobban kell szerepelnünk a bajnokságban, a BL-ben pedig az utolsó csoportmeccsig küzdeni fogunk” – mondta Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője.

„Elértük a célunkat egy olyan csoportban, ahol mindenki a futottak még kategóriába sorolt bennünket. Egy nehéz stadionban, egy nehéz meccsen harcoltuk ki a továbbjutást. Most már azon vagyunk, hogy az első helyen zárjuk a csoportot” – örült visszafogottan Manuel Pellegrini.

AC Milan – Málaga 1-1:

A második továbbjutó kiléte még kérdéses, a Milan nyakára ugyanis feljött a kedden bravúrgyőzelmet arató Anderlecht, de a Zenitnek is lehet még keresnivalója. A brüsszelieknek Mbokani hozta meg a három pontot a negyedik fordulóban a Szentpétervár ellen. A találkozót kihagyta Hulk, akinek húgáról az a hír járta kedden, hogy elrabolták. Juhász Roland pedig csak a kispadról szemlélte a történteket.

„Természetesen elégedett vagyok a játékosaimmal, talpon vagyunk a legerősebb sorozatban. Csapat szinten szépen teljesítettünk, domináltuk az összecsapást és szereztünk egy gyönyörű gólt. Ez a győztes mentalitás” – így John van den Brom, az Anderlecht trénere.

„Nem voltunk a legjobb formában, lassúak voltunk és hagytuk, hogy ellenfelünk a középpályánk és a védősorunk közt járassa a labdát. Ebből aztán több problémánk is adódott. A második félidőben jobban játszottunk, de nem volt meg bennünk az a plusz, ami a gólhoz kellett volna” – kesergett Luciano Spalletti, a Zenit mestere.

Anderlecht – Zenit Szentpétervár 1-0:

Eredmények – Bajnokok Ligája, C csoport, 4. forduló

Milan – Málaga 1-1 (0-1)
gólszerzők: Pato (73.), illetve Eliseu (40.)

Anderlecht – Zenit 1-0 (1-0)
gólszerzők: Mbokani (17.)

A csoport állása:

1. Málaga 10 pont
2. Milan 5 pont
3. Anderlecht 4 pont
4. Zenit 3 pont

A D csoportban a Real Madridnak nem sikerült revansot venni a Borussia Dortmundon, a német csikócsapat ugyanis a két héttel ezelőtti győzelme után ezúttal a Santiago Bernabéuból rabolt pontot. Vagy akár fogalmazhatunk úgy is, hogy Mesut Özil mentett meg egyet az utolsó percekben. A szédületes tempójú összecsapás 2-2 lett, a Borussia továbbra is vezeti a kvartettet.

„Olyan meccsen vagyunk túl, amelyen elvesztettük Higuaínt, ráadásul a kispadunkon sem volt vérbeli csatár. Mégis visszajöttünk. Az első félidőben két nagy hibánk is volt. Ezt senki sem engedheti meg magának, amikor egy jó játékosokból álló, erős csapat ellen játszik, mert ez történik, mint amit láttunk. Az ellenfél ilyenkor kivégez, nem kegyelmez. A szünetig túl körülményesek voltunk, sokat tartogattuk a labdát. A második felvonásban ennek az ellenkezőjét nyújtottuk, kellően agresszívak és dinamikusak voltunk” – mondta José Mourinho, aki külön kiemelte, hogy elégedett volt Cristiano Ronaldo keddi játékával.

„Ha leszámítjuk azt a tényt, hogy Madridban volt a mérkőzés, akkor csak simán azt mondhatnánk, hogy egy normális focimeccs volt ez, amelyen mind a két csapat jól játszott. Az első félidőben fantasztikusak voltunk, a másodikban inkább szenvedélyesek. A meccs végén nagy nyomás alatt voltunk, de szerintem lőhettünk volna egy harmadik találatot, ha végigvittünk volna egy tiszta támadást. Callejón sokat tett azért, hogy egyenlítsen a Madrid. Fájó a legvégén gólt kapni, de összességében szórakoztató 90 percen vagyunk túl” – értékelte a látottakat a dortmundi tréner, Jürgen Klopp.

Real Madrid – Borussia Dortmund 2-2:

A Manchester Cityt mindeközben továbbra is a kiesés veszélye fenyegeti. Az iparvárosiak nagy reményekkel várták az Ajax elleni csoportmeccset, ehhez képest a fiatal Siem de Jong révén már a 17. percben 2-0-ra vezettek a hollandok. Yaya Touré és Sergio Agüero gondoskodott róla, hogy a Citynek matematikai esélye még maradjon a továbbjutás megszerzésére.

„Úgy gondolom jól játszottunk. Két gólt kaptunk szögletből, ez pedig alapvetően változtatta meg a meccs képét. Ezt követően azonban számos helyzetet dolgoztunk ki. Azt hiszem ennek vége. Mindig hiszek a csapataimban, de ez most nehéz lesz. Két kemény meccs vár még ránk, amin győzelemre kell játszanunk. Ha nyerünk, akár a BL-t is megnyerhetjük, ez ilyen egyszerű” – mondta Roberto Mancini.

„A meccs előtt aláírtuk volna a 2-2-es végeredményt, így utólag az az érzésem, hogy a játékosaim csalódottak a döntetlennel. Meg volt rá az esélyünk, hogy kiüssük a Cityt” – így Frank De Boer.

Manchester City – Ajax 2-2:

Eredmények – Bajnokok Ligája, D csoport, 4. forduló

Manchester City – Ajax 2-2 (1-2)
gólszerzők: Y. Toure (22.), Agüero (72.), illetve de Jong (10., 18.)

Real Madrid – Dortmund 2-2 (1-2)
gólszerzők: Pepe (34.), Özil (89.), illetve Reus (28.), Götze (45.)

A csoport állása:

1. Dortmund 8 pont
2. Real Madrid 7 pont
3. Ajax 4 pont
4. Manchester City 2 pont

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik