Foci

BL: Nagy bajban a City

Roberto Mancini (roberto mancini, )
Roberto Mancini (roberto mancini, )

Kedden nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. Az FC Porto és a Málaga győzelemmel már kedden továbbjuthat, míg a Schalke 04 és a Borussia Dortmund jelentős előnyre tehet szert a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A Manchester City viszont kieshet.

Az UEFA Bajnokok Ligája csoportkör 4. fordulójának legnagyobb kérdése kétség kívül az, hogy vajon az arab milliárdos tulajdonos által font százmilliókért összevásárolt Manchester City csillagászati fizetéseken tartott sztárjátékosai összeszedik-e magukat és nyernek végre egy meccset az idei sorozatban, vagy szégyen szemre pontot veszítenek és kiesnek. Ez utóbbi kétség kívül hatalmas blama lenne és az sem biztos, hogy Roberto Mancini edző megúszná a fiaskót.

“A” csoport: A Porto három kör után százszázalékos teljesítménnyel áll az élen, s ezúttal az egy győzelemmel és két vereséggel harmadik Dinamo Kijev stadionjában lép pályára. A csoport másik mérkőzésén a sztárokkal teletűzdelt Paris Saint-Germain a pont és szerzett gól nélkül utolsó Dinamo Zagrebet fogadja. A mérkőzésnek viharos előélete volt, hiszen a horvát szurkolók hatalmas verekedést provokáltak hétfőn este a Bastille téren.

“B” csoport: Az Arsenal visszavághat az előző körben, hazai pályán elszenvedett vereségért a Schalke 04-nek, amely vezeti a csoportot. Ha a német csapat ismét legyőzi a második helyen álló londoni gárdát, jelentőset léphet előre a nyolcaddöntőbe kerülésért folytatott harcban. Ebben a csoportban kedd este a francia bajnok, ám a BL-ben eddig csupán egy pontot gyűjtött Montpellier Megyeri Balázs csapata, a harmadik helyen álló Olimpiakosz vendége lesz.

“C” csoport: A BL-ben újonc, ennek ellenére eddig remekül teljesítő, százszázalékos teljesítménnyel első spanyol Málaga kedden újabb mérföldkőhöz érkezhet: ha nyerni tud az AC Milan vendégeként, már biztosan ott lesz a legjobb 16 között. A milánóiaknak azonban szintén nagyon fontos a keddi meccs, eddig ugyanis mindössze négy pontot gyűjtöttek, s egy esetleges vereséggel akár komoly bajba is kerülhetnek a továbbjutást szempontjából. A csoport másik keddi találkozóján a magyar válogatott Juhász Rolandot is foglalkoztató – jelenleg folyamatosan mellőző -, csoportutolsó Anderlecht a harmadik helyezett Zenitet fogadja.

“D” csoport: A kedd este vélhetően legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója a német bajnoki címvédő Borussia Dortmund madridi vendégjátéka lesz, különösen annak fényében, hogy két hete a Real meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett Dortmundban. A királyi gárda a hétvégén a Zaragoza elleni 4-0-s sikerrel melegített a BL-meccsre, de José Mourinho, a madridiak portugál vezetőedzője nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal.
“Nem nagyon tetszett a meccs” – fogalmazott a szakember. “Tudunk jobban játszani, és jobban is kellene játszanunk. A legfontosabb persze a győzelem, de akkor is, ennél sokkal jobban kellene futballoznunk.”

A csoport másik meccsén a Manchester City az Ajaxot fogadja és mivel három forduló után egy ponttal a csoport utolsó helyén áll jó nagy kakiban van… .Roberto Mancini vezetőedző így már előre mentegetőzik, szerinte ugyanis együttese még nem készült fel arra, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját. Hol itt a nyerés tesszük fel a kérdést, előbb illenen továbbjutni… “Jó csapatunk van, de még nem vagyunk elég erősek a végső sikerhez. A Chelsea is tíz éven át próbált győzni, mire sikerült, pedig az elmúlt évtized egyik legerősebb klubja Európában.Fantasztikus lenne, ha megnyernénk mindhárom hátralévő találkozónkat. Bármi megtörténhet, de nagyon nehéz út vezet a továbbjutásig” – magyarázta a 47 éves olasz szakember.

Bajnokok Ligája csoportkör, 4. forduló, keddi játéknap programja

A csoport:
Paris Saint-Germain (francia) – Dinamo Zagreb (horvát) 20.45  
Dinamo Kijev (ukrán)-FC Porto (portugál) 20.45  

B csoport:
FC Schalke 04 (német)-Arsenal (angol) 20.45  
Olimpiakosz (görög)-Montpellier (francia) 20.45 

C csoport:
Anderlecht (belga)-Zenit (orosz) 20.45
AC Milan (olasz)-Málaga (spanyol) 20.45

D csoport:
Manchester City (angol)-Ajax Amsterdam (holland) 20.45
Real Madrid (spanyol)-Borussia Dortmund (német) 20.45

A csoportok állása:

“A” csoport: 1. FC Porto (portugál) 9 pont, 2. Paris Saint-Germain (francia) 6, 3. Dinamo Kijev (ukrán) 3, 4. Dinamo Zagreb (horvát) 0

“B” csoport: 1. FC Schalke 04 (német) 7 pont, 2. Arsenal (angol) 6, 3. Olimpiakosz (görög) 3, 4. Montpellier (francia) 1

“C” csoport: 1. Málaga (spanyol) 9 pont, 2. AC Milan (olasz) 4, 3. Zenit (orosz) 3, 4. Anderlecht (belga) 1

“D” csoport: 1. Borussia Dortmund (német) 7 pont, 2. Real Madrid (spanyol) 6, 3. Ajax Amsterdam (holland) 3, 4. Manchester City (angol) 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik