Foci

Megvan a norvégok ellen készülő keret

Egervári Sándor szövetségi kapitány 24 fős keretet állított össze a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzésére, a norvégok elleni, november 14-én sorra kerülő hazai barátságos találkozóra.

A szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint a keret szinte teljesen azonos a törökök elleni győztes világbajnoki selejtező előtt kijelölt együttessel.

„A norvégok elleni évzáró komoly megmérettetés lesz a válogatott számára. Egy nagyon jó erőkből álló ellenféllel találkozunk, amit a vendégek világranglistán elfoglalt huszonhatodik helyezése is mutat” – mondta a kerethirdetés után Egervári Sándor.

„A norvégok a világ élcsapataival is rendre szoros meccseket játszanak, de azzal a fegyelmezettséggel, amit a törökök elleni vb-selejtező nagy részében hoztunk, és hasonló szurkolói segítséggel sikeresek lehetünk ezen az összecsapáson is. Úgy gondolom, nagyon jó meccsre van kilátás, amely egy újabb nagyszerű erőfelmérő számunkra, és remekül szolgálhatja a felkészülést a márciusi tétmeccsekre is. A keretben nincs nagy változás, ezúttal is az ősszel bizonyított játékosok kapnak lehetőséget. Örömteli, hogy többüknek is nagyon jól megy az utóbbi időszakban klubcsapataikban, az például a magyar labdarúgás óriási sikere, hogy Szalai Ádám jelenleg vezeti a Bundesliga góllövőlistáját.”

A nagyar válogatott 24 fős kerete
kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)
védők: Varga József (DVSC-TEVA), Vanczák Vilmos (Sion), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Juhász Roland (Anderlecht), Lipták Zoltán (Győri ETO), Kádár Tamás (Roda JC), Halmosi Péter (Haladás)
középpályások: Gyurcsó Ádám (Videoton), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Pátkai Máté (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO)
támadók: Szalai Ádám (Mainz), Szabics Imre (Sturm Graz), Németh Krisztián (Roda JC)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik