Foci

Íme Afrika TOP 10-es listája

yaya touré (yaya touré, )
yaya touré (yaya touré, )

A tavaly győztes elefántcsontparti Yaya Touré, a Manchester City középpályása, illetve két honfitársa, a Kínában játszó Didier Drogba és az Arsenalban szereplő Gervinho is szerepel azon a tízfős listán, amelyről az Év labdarúgóját választják majd meg Afrikában.

A kontinentális konföderáció (CAF) hétfői közlése szerint a szenegáli Demba Ba, a Newcastle United csatára, John Obi Mikel, a Chelsea nigériai középpályása, illetve Alexandre Song, az Arsenalból az FC Barcelonába szerződött kameruni futballista szintén helyet kapott a listán, amelyre az Afrika Kupa-győztes zambiai válogatottból csak a csapatkapitány Chris Katongo fért fel.

Az angol Premier League-ben szerepelt, vagy még most is ott játszó labdarúgók jó eséllyel pályáznak a díjra, de a szakértők szerint a francia bajnok Montpellier sikereiben komoly részt vállalt marokkói Younes Belhanda méltó kihívójuk lehet.

A listát – amelyen szerepel még a ghánai Andre Ayew és a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang – rövidesen háromfősre szűkítik, az Év afrikai játékosa díjat pedig december 20-án adják át Ghána fővárosában, Accrában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik