Foci

Újra Nikolics volt a Vidi nyerőembere

A Videoton labdarúgócsapata a Kaposvári Rákóczi vendégeként nyert 2-0-ra az OTP Bank Liga 13. fordulójában. Nemanja Nikolics duplázott.

Nem kellett sokat várni Kaposváron az első nagy helyzetre, Mitrovic lőhetett üresen a tizenhatos előteréből, ám a labda erőtlenül gurult el az alsó sarok mellett. A folytatásban is a Videotonnál volt többet a labda, sőt, a kapuba is betalálta a fehérváriak, azonban a játékvezető már belesípolt az akció, mert megítélése szerint Walter Lee lesen kapta a labdát. Tévedett.

A félidő második fele a Kaposváré volt, ám a Rákóczi hiába dolgozott ki több helyzetet is, egyedül Okuka fejese után jártak közel a gólhoz a hazaiak, azonban a labda a kapu mellett landolt a 39. percben.

Fordulás után szinte azonnal megszerezte a vezetést a Vidi, a bealvó védők közt kilépő Nikolics előbb ugyan a kapusba lőtt, azonban a hozzá visszapattanó labdát már az üres kapuba passzolta (0-1). Az 51. percben egy emberként ugrott fel minden kaposvári, ugyanis Balázs Benjámin esett el a tizenhatoson belül Brachi szorításában. Tény, hogy volt kontakt a két labdarúgó között, azonban a hazaiak játékosa a kelleténél könnyebben esett, így sárga lapot kapott és a piros-kékek jöhettek szabadrúgással.

Prukner László legénysége becsülettel hajtott az egyenlítésért, Haruna távolról, Horváth közelről veszélyeztetett, Bozovicnak azonban egyszer sem kellett közbeavatkoznia. A 79. percben dőlt el a három pont sorsa, amikor Nikolics egy remek csellel verte meg a védőjét, majd higgadtan az alsó sarokba gurított. Több érdemi esemény már nem történt, a Videoton magabiztosan nyerte meg a vasárnapi bajnokit és feljött négy pontra a Debrecen, MTK kettősre.

A hazai csapat szeptember 22-e óta először kapott gólt a bajnokságban, ráadásul elvesztette hazai veretlenségét is.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló

Kaposvár, 3000 néző, Vezette: Bognár

Kaposvári Rákóczi-Videoton FC 0-2 (0-0)

Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Bank, Kovács O., Jánvári – Safaric (Vrucina, 76.), Pedro – Balázs B., Oláh (Diallo, 80.), Horváth T.  – Haruna Vezetőedző: Prukner László

Videoton: Bozovic – Brachi, Vinícius, Kaká, Hector Sánchez – Mitrovic, Tóth B. (Sándor, 57.) – Oliveira (Kovács I., 74.), Renato Neto, Walter Lee – Nikolics (Szekeres A., 83.) Vezetőedző: Paulo Sousa

Gólszerzők: Nikolics (47., 79.)

Sárga lap: Kovács O. (20.), Jánvári (23.), Okuka (45.), Balázs B. (51.), illetve Renato Neto (14.), Oliveira (45.), Kovács I. (89.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik