Foci

Sivic: Bolondnak néztek a srácok

A Paks váratlanul legyőzte a Debrecent a Nagyerdei Stadionban, a Tolna megyeiek edzője kemény edzést vezetett a meccs napján.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Paks négy döntetlen után győzni tudott a bajnokságban, így Tomislav Sivic továbbra is veretlen a csapattal az OTP Bank Ligában, mióta leült a kispadra.

A Debrecen a Videoton után a második vereségét szenvedte el zsinórban, így a Győr nagy esélyt kapott, ha győz vasárnap, már ötpontos előnyre tehet szert a bajnoki tabella élén.

“Pontatlanul játszottunk, a labdaszerzések nem sikerültek. Sajnos több játékos gyenge teljesítményt nyújtott, ebből adódott, hogy nem tudtuk úgy megvalósítani az elképzeléseket, ahogy terveztük. Lehettek volna ígéretes lehetőségeink, ha nem kapkodjuk el a támadásokat. Amikor hátrányba kerültünk, mentek a játékosok, de nem jött össze semmi” – mondta a loki.hu oldalnak Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője.

Kondás kritizálta a DVSC kameruni légiósát: “Rezes Lacit sérülés miatt kellett lehozni, a helyén szerepet kapó Yannick nem kapta el a fonalat, egy jó labdája nem volt, és a gól előtti szituációban is hibázott, nem zárt vissza, így a paksiak meg tudták nyitni a bal oldalunkat. Mindenképpen váltani kellett, ezért úgy gondoltuk, hogy egy olyan embert veszünk le, aki nem tudta sikerrel venni az akadályokat” – tette hozzá.

A Paks vezetőedzője már sokkal boldogabb volt a mérkőzést követően, és el is árulta, miért győzhetett csapata:

“A mérkőzés előtt egy meglepőt húztam, délelőtt kemény edzést tartottam a csapatnak, és a jelek szerint nagyon jól esett a fiúknak. Nem szeretem az álló vizet, így váratlant kellett húznom, pedig kicsit bolondnak néztek a srácok, amikor közöltem velük a tervemet. Bejött, mert nagyon hajtott mindenki. Ezt leszámítva úgy érzem, hogy taktikával és akarattal győztük le a bajnokot. Úgy álltunk fel, hogy középpályán emberfölényben legyünk. Az első félidőben kértem a fiúkat, hogy nyugodtabban játszanak és pontosabban passzoljanak, és ezen javítani tudtunk a második félidőben” – foglalta össze a Paks trénere, Tomislav Sivic, aki aztán nyilatkozott a Paks weboldalának is.

Videó – a meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik