Foci

MTK-Fradival kezdődik a focihétvége

ricardo moniz (ricardo moniz)
ricardo moniz (ricardo moniz)

Az MTK-Ferencváros csata akkor is örökrangadó, ha a két együttes gyengén teljesít a bajnokságban, de ez a mostani kiírásra nem igaz, hiszen a kék-fehérek a harmadik pozíciót foglalják el, a zöld-fehérek pedig a hetediket, és egy esetleges győzelemmel az MTK a második helyre, a Fradi akár a negyedikre érhetne oda. Így már csak az elfoglalt helyezések alapján is komoly csatát várhatunk.

“A Ferencvárostól elvárható, hogy domináljon a csapatok ellen, sok helyzetet alakítson ki, a közönséget tűzbe hozza, illetve a közönség bíztatása mellett jól játsszon. Megpróbálunk saját magunkra figyelni, megpróbálunk minden ellenfél ellen dominálni, labdát birtokolni, helyzeteket kialakítani. Sajnos a helyzetkihasználással mostanában egy kis gond van. Nagyon tiszteljük az MTK-t, hiszen nagyon jól fociznak, de a Ferencvárosnak önmagából kell kiindulnia, és úgy kell nekiállni egy mérkőzésnek, hogy a saját stílusában kell játszania” – mondta Ricardo Moniz, a Ferencváros mestere a fradi.hu-nak.

A másik oldalon Kanta József, az MTK csapatkapitánya foglalta össze, mit vár a szombati derbitől.

“Nagyon várom a mérkőzést, biztos, hogy nagyon sok ferencvárosi szurkoló kíséri el az ellenfelet, de úgy érzem, hogy a mi drukkereink is többen lesznek, mint általában. A helyezésünkről nem lehet azt mondani, hogy érdemtelen, bár egy kicsit meglepetés volt számomra ez a szereplés. A most következő három meccsen derül ki, hogy tényleg alkalmasak vagyunk-e arra, hogy ott kegyünk a dobogó közelében. Láttam a Fradi Győr elleni mérkőzését, régen láttam ilyen jó Ferencvárost, mint azon a meccsen. Somalia révén a Fradi a bajnokság leggyorsabb játékosával rendelkezik, nem szabad nekik területeket hagyni, mert ugyan nekünk is vannak gyors védőink, de vele nem sok játékos tudja felvenni a versenyt.” – mondta az mtkhungaria.hu-nak Kanta.

A játéknap másik meccsén a Debrecen már az örökrangadó eredményének tudatában focizhat, és ez nagy segítség lehet a cívisvárosiaknak, hiszen ha az MTK begyűjti mindhárom pontot, megelőzi a DVSC-t a tabella második helyén, persze ígyis, úgyis győzelemre hajt a Paks ellen Kondás Elemér csapata.

“Több jó futballistájuk van, válogatott játékosok találhatók a keretben. Kifejezetten jó csapatnak tartom a Paksot, láttam néhány mérkőzését az utóbbi időben. Szervezetten, agresszíven és lendületesen futballoznak, azzal nem kell foglalkoznunk, hogy milyen eredményeket értek el az elmúlt időszakban. Saját magunkkal kell törődni, mint ahogy tettük eddig is. Tiszteltjük, becsüljük az ellenfelünket, látjuk az értékeiket. A célunk ezúttal is az, hogy eredményesen szerepeljünk a mérkőzésen” – mondta a Loki mestere a klub honalpájnak.

Az MVM Paks számára pedig azért lenne létfontosságú a siker, mert egy győzelemmel kicsit távolabb kerülnének a kiesőzónától, és akár még a középmezőnyben is megragadhatnak. Éppen ezért nyítlsisakos játék várható a tolnaiaktól.

“Olyan pozícióba kerültünk a mögöttünk lévő sorozat miatt, ahol a tabella első öt helyezettjével játszottunk, hogy minden pont élet-halál kérdés a számunkra. Így az előttünk álló bajnoki mérkőzések roppant fontosak lesznek a számunkra. Sajnos a mostani Debrecen elleni találkozón, nem sok esélyünk van. A jelenleg legjobb formában lévő játékosunk, Fiola Attila, öt sárga miatt nem léphet pályára. Nehéz szituációban vagyunk, de megyünk, és megpróbálunk egy jó meccsen a legtöbbet kihozni ebből a helyzetből” – nyilatkozta a paksifc.hu-nak Tomislav Sivic.

További két mérkőzést rendeznek még az OTP Bank Ligában szombaton: a Pápa a Haladást fogadja majd, míg a ligautolsó Siófok Pécsen próbálja pontjai számát gyarapítani.

Az OTP Bank Liga szombati programja
MTK Budapest – Ferencvárosi TC 14:00 (M2)
Lombard Pápa – Szombathelyi Haladás 16:00 (Sport1)
Pécsi MFC – FGSZ Siófok 16:00
Debreceni VSC – MVM Paks 18:30 (Sport1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik