Foci

A Pakstól is kikapott a DVSC

Az MVM Paks nagy meglepetésre 1-0-ra nyert Tököli Attila góljával a címvédő otthonában az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A DVSC-TEVA 15 hónap után veszítette el hazai veretlenségét.

Debrecenben nem kényeztettek el minket a csapatok az első félidőben, akadt pár helyzet, de nem volt egy nagy iramú 45 perc, az biztos.

Az első gólszerzési lehetőség Bódi előtt adódott a 18. percben, azonban középre tartó bombáját Csernyánszki ki tudta öklözni. Nem sokkal később Coulibaly került ziccerbe, már elfektette a paksiak kapusát is, de végül csúnyán alárúgott a labdának, kapuskirúgással folytatódott a játék. A folytatásban a Paks előtt adódott két lehetőség, előbb Lázok tesztelte jó messziről Verpeczet, majd Szabó csúsztatott egy szöglet után, a debreceni hálóőr azonban mind a kétszer a helyén volt, 0-0-val fordultak a csapatok.

Kondás Elemér igyekezett frissíteni együttesén már a szünetben, így Yannick érkezett a szélre. Nem jött be a húzása, olyannyira nem, hogy szűk húsz perc után le is cserélte a légióst. Előtte azonban még gólt lőtt a Paks, a 63. percben Heffler centerezett, Tököli előbb rosszul találta el a labdát, azonban gyorsabban kapcsolt, mint Simac, így közelről a léc alá bombázott (0-1). Mókás jelenet volt, ahogy a csatár kirohant a vendégszektor elé és együtt ünnepelt az egyetlen paksi drukkerrel.

A folytatásban sem találta ellenfelén a fogást a Loki, igaz a csereként beálló Czvitkovicsnak volt két ígéretes lövése is, az elsőt azonban fogta Csernyánszki, a második pedig centikkel elkerülte az alsó sarkot. A végén kettőre növelhette volna előnyét a Paks, azonban előbb Vayer lövését védte Verpecz, majd Bartha cselezgetett a kipattanó után, de végül nem sikerült a kapuba találni.

Az eredmény már nem változott a lefújásig, a Debrecen így a Videoton után a Pakstól is kikapott. A címvédő a szezonban már a negyedik vereségét könyvelhette el, pedig az előző idényben veretlenül lett bajnok. Kondás Elemér együttese ezt megelőzően legutóbb a 2010/11-es idény utolsó mérkőzésén, a Haladástól kapott ki hazai pályán a bajnokságban, azaz 15 hónap után hajtott fejet ismét a Oláh Gábor utcában bajnokin.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló

Debrecen, 3000 néző, Vezette: Szilasi

DVSC-TEVA – MVM Paks 0-1 (0-0)

Debrecen: Verpecz – Bernáth, Simac, Mészáros N., Korhut – Rezes (Yannick, a szünetben, Pölöskey, 66.), Varga J., Se. Bouadla, Bódi (Czvitkovics, 61.) – Coulibaly, Sidibe Vezetőedző: Kondás Elemér

Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Szabó J., Csehi T. – Kulcsár D. (Bartha, 81.), Sifter, Lázok (Mészáros I., 92.), Bori, Vayer – Tököli (Eppel, 85.) Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Gólszerző: Tököli (63.)

Sárga lap: Se. Bouadla (42.), Bernáth (66.), illetve Lázok (34.), Sifter (42.), Bori (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik