Foci

Nincs kecskeméti rekord

kecskeméti te (kecskeméti te, )
kecskeméti te (kecskeméti te, )

A KTE 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőr ellen az OTP Bank Ligában, így nem jött össze a liláknak a történelmi siker, vagyis zsinórban öt bajnokit győzelem.

Horváth Ferenc – a kecskemétiek mestere – még 2005-ben volt a miskolci együttes tagja. Akkor 13 mérkőzésen lépett pályára piros-fehér szerelésben, és nyolc alkalommal talált be az ellenfelek kapujába, így már csak ezért is pikánsnak ígérkezett a találkozó. Ráadásul ugyanolyan mérleggel állt a két klub a forduló előtt, mindössze a gólarány volt más.

A kezdő sípszó után így azonnal egymásnak is estek a felek, ám Tajti és Borszéki is remekelt a kapuban, a szakadó esőben. Ahogy aztán az égi áldás is abbamaradt, a helyzetek száma is leccsökkent, mígnem váratlanul vezetéshez jutott a DVTK Tisza Tibor révén.

Egy előrevágott labdára Fóti és Tisza indult meg, majd versenyfutásba kezdek egészen az alapvonalig. A diósgyőri támadó mellett viszont a védő elesett – test a test ellen harcoltak -, majd Tisza csinált egy cselt befelé, Vaskó mellett is eltolta a labdát, és közelről a hálóba lőtt. A miskolciak játékosa idén második bajnoki gólját szerezte.

A szünetig már sok minden nem történt, komoly ziccer nélkül mezőnyben folyt a játék.

A második félidőre azonban harapósabban jött ki a Kecskemét, többször is gólhelyzetbe kerültek, majd a 48. percben, miután Litsingi a tizenhatos vonalánál megszelítette, majd hátraküldte a labdát, Savic kapásból laposan kilőtte a bal alsót. Majd a lendületet megtartva, tovább rohamoztak a hazaiak, Tarabai kapufát is lőtt, de gólt nem.

A 79. percben Elek verekedte volna be magát a tizenhatoson belülre, ám a földre huppant – tegyük hozzá, rá is játszott az esetre -, így tizenegyes nem, sárga viszont járt a játékosnak.

Az utolsó utáni pillanatban aztán Elek 18 méterről lőtt centikkel mellé, így maradt a döntetlen, vagyis a Kecskemét négy győzelem után most csak egypontot szerzett.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló
Kecskeméti TE – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Gólszerző: Savic (48.) illetve Tisza (23.)

Kecskemét: Borszéki – Sós, Póti, Vaskó, Forró – Patvaros (Dosso, 80.), Ramos, Savic (Bertus, 70.) – Litsingi (Pekár, 60.), Salami, Tarabai Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Diósgyőr: Tajti – Vági, Gal, Hanek, Gohér – Takács P., Elek, Gallardo (Bacsa, 77.), Fernando, Luque – Tisza (Gosztonyi, 87.) Vezetőedző: Sisa Tibor.

Sárga lap: Ramos (11.), Salami (82.), ill. Elek (79.), Tisza (86.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik