Foci

Figo tanácstalan az Aranylabdát illetően

Luis Figo (luis figo, )
Luis Figo (luis figo, )

A portugál válogatott és a Real Madrid korábbi kiválósága nem tud dönteni Cristiano Ronaldo és Lionel Messi között, ha az Aranylabdáról van szó.

Hamarosan döntenek az év legjobb labdarúgójáról, azaz arról, hogy ki kapja idény az Aranylabdát. Eddig Messi tarolt, hiszen zsinórban háromszor hozták ki őt győztesként, de idén talán nagyobb verseny lesz az argentin, és riválisa, Cristiano Ronaldo között. Azonban Luis Figo nem tud választani, noha jól ismeri C. Ronaldót.

“Úgy gondolom, nem lehet őket összehasonlítani. Ezen a szinten mindig rossz hasonlítgatni, hiszen valamelyikőjük hazaviszi a díját, a másikuk pedig nem. Mindketten kiválóak” – mondta a portugálok egykori karmestere.

“Ha lehetőség lenne összeállítani egy csapatot, mindekettőjüket szeretné az ember, hiszen fantasztikus futballisták, de teljesen különbözőek, más szisztémában és már stílusban játszanak. De az biztos, hogy a világon most ők a legjobbak.”

Figo arról is beszélt, hogy most nincs olyan sok kiváló futballista a nemzetközi mezőnyben, mint annak idején, amikor még ő is aktív volt.

“Régen sokkal több labdarúgó közül lehetett választani, most ez a lista viszont rövid. Talán 10-15 focista volt korábban, akik bármikor megnyerhették volna az Aranylabdát, most viszont maximum 4-5.”

A zürichi szavazást 2013. január 7-én tartják.

Jelöltek az Aranylabdára
Sergio Agüero (Argentína), Xabi Alonso (Spanyolország), Mario Balotelli (Olaszország), Karim Benzema (Franciaország), Gianluigi Buffon (Olaszország), Sergio Busquets (Spanyolország), Iker Casillas (Spanyolország), Cristiano Ronaldo (Portugália), Didier Drogba (Elefántcsontpart), Radamel Falcao (Kolumbia), Zlatan Ibrahimović (Svédország), Andrés Iniesta (Spanyolország), Lionel Messi (Argentína), Manuel Neuer (Németország), Neymar (Brazília), Mesut Özil (Németország), Gerard Piqué (Spanyolország), Andrea Pirlo (Olaszország),Sergio Ramos (Spanyolország), Wayne Rooney (Anglia), Yaya Touré (Elefántcsontpart), Robin van Persie (Hollandia), Xavi (Spanyolország)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik