Foci

Di Matteo büszke a Chelsea játékosaira

chelsea(210x140)(1).jpg (chelsea)
chelsea(210x140)(1).jpg (chelsea)

Nem mindennapi találkozón vágott vissza a hétvégi, 3-2-es vereségért a Manchester Unitednek a Chelsea az angol ligakupában.

A szokásosnál is megkülönböztetett figyelem kísérte a Chelsea és a Manchester United szerdai meccsét, az angol ligakupában rendezett találkozó ugyanis egyfajta visszavágó volt a három nappal korábbi bajnokinak.

Vasárnap úgy nyert 3-2-re a United, hogy Hernandez gólja lesről született, Torrest és Mikelt pedig kiállította a játékvezető, aki állítólag rasszista hangnemben is illetett két londoni játékost.

Nos, a korábbi sorsolás miatt a két gárda a harmadik számú angol sorozatban is összefutott a legjobb 16 között, és a szerdai csodameccsen 3-3-as rendes játékidő után 5-4-re győzött a Chelsea.

A londonai Obi Mikel megsértése miatt feljelentették Mark Clattenburg játékvezetőt, a színes bőrű játékos szerdai szerepeltetése így kényes kérdés volt: végül Roberto Di Matteo betette a csapatba a középpályást, csakúgy, mint a szintén verbálisa inzultált Matát.

“Sokat beszélgettem a játékosaimmal az elmúlt napokban, és megbizonyosodtam arról, mind Mikel, mind Mata jól van, jól érzi magát, nem is volt kérdés, játszanak-e. Mindketten a játékra koncentráltak” – mondta az 5-4-es siker után Di Matteo.

“Megmutatták a srácok, mekkora szívük van, és dacol bennük a büszkeség, nem akartunk veszíteni. Nagyon izgalmas meccs volt, igazi kupahangulattal. Mindkét csapat nagyon sokat hibázott, mert sok fiatal játszott. Kicsit változtatatni akarunk a játékunkon, emiatt becsúszhat egy-két rossz döntés. de nagyon elégedett vagyok” – mondta a Chelsea menedzsere.

A Manchester United háromszor vezetett, pár perccel a vége előtt 3-2-re, de Nani eladta a labdát, Hazard pedig egyenlíteni tudott.

“Mi adtuk oda a labdát a döntő szituációban, egyábként uraltuk a mérkőzést, jól játszottunk. Csak annyi lett volna a dolgunk, hogy passzolgatunk a végén, ehelyett Nani hozott egy döntést. Nem tudom, 11-es volt-e vagy sem. Nani nagyon jó játékos, nem fogjuk megbüntetni a hibájáért, de ha az nincs, vége a meccsnek és továbbléptünk” – mondta szomorúan Sir Alex Ferguson, a United menedzsere.

“Néha azt gondolom, csoda dolgokra képes a futball. Ha van egy olyan játékosod, mint Ryan Giggs, aki 39 évesen képes 120 percet végigjátszani, akkor azt gondolom, ez példa kell, hogy legyen mindenki számára” – tette hozzá Sir Alex, utalva a walesi remek játékára és két góljára.

Videó – emlékeztető a meccsről:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik