Foci

Szenzáció: 12 gólos meccsen Arsenal-siker

arsenal (arsenal, emirates stadion, )
arsenal (arsenal, emirates stadion, )

Az angol Ligakupa keddi játéknapján az Arsenal elképesztő mérkőzést vívott a Reading otthonában: 4-4-es rendes játékidő után 7-5-re nyertek.

Ritkán látni olyan találkozót a legmagasabban jegyzett pontvadászatokban, ahol 12 gólt szereznek a csapatok. Most azonban ez megtörtént az angol Ligakupa nyolcaddönbtőjében, ám ilyen parádéra talán még a Readingbe utazó londoniak sem számítottak.

Főleg úgy, hogy a hazaiak az első félidőben már 4-0-ra is vezettek, így az Arsenal akár egy komolyabb vereségbe is beleszaladhatott volna.

Azonban Arsene Wenger tanítványai a második felvonást 3-0-ra hozták, vagyis egyenlíteni tudtak, de ez sem volt mindennapos: Koscielny a 89. percben módosította 4-3-ra az eredményt, majd a 95. percben Walcott is betalált, így következhetett a hosszabbítás.

A ráadásban általában egy találat dönti el a továbjutó sorsát, de ezen a mérkőzésen ez sem a papírformát hozta, hiszen Chamakh és Pogrebnyak révén már 5-5 is volt, amikor megint az Ágyúsok kerültek előnybe: a 120. percben Walcott közvetlen közelről pofozta be a játékszert a hálóba, majd a slusszpoén Chamakh újbóli találata volt a 122. (!) percben, vagyis a hosszabbítás ráadásásában.

Egyébként a hét lőtt gól korántsem jelent rekordot az Arsenal történelmében, hiszen több 7-0-s sikert ért már el a londoni alakulat, de 1983-ban, egy FA Kupa találkozón 12-0-val búcsúztatták az Ashford Unitedet, és ugyanilyen arányban verték meg 1900-ban, a bajnokságban a Loughborought. 

Az Ágyúsok legtöbb gólt hozó sikeréig 1904-ig kell visszalapoznunk a históriás könyvekben: akkor a párizsi válogatottat 26-1-re ütötték ki.

Videó – elképesztő meccs volt:

Eredmények – angol Ligakupa, nxolcaddöntő
Leeds – Southampton 3-0 (1-0)
Reading – Arsenal 4-4 (4-1) hosszabbítás után 5-7
Sunderland – Middlesbrough 0-1 (0-1)
Swindon – Aston Villa 2-3 (0-2)
Wigan – Bradford 0-0 – tizenegyesekkel 0-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik