Foci

Szalai a szurkolóknál is tarolt

Szalai Ádám (szalai ádám, a hét csapata)
Szalai Ádám (szalai ádám, a hét csapata)

A Bundesliga hivatalos honlapjának szavazásán Szalai Ádám kapta a legtöbb szavazatot, így ő lett a 9. forduló legjobbja.

Mint ismert, a válogatott csatár történelmet írt a múlt hétvégén, ugyanis ő lett az első magyar játékos, aki triplázni tudott a Bundesligában. Szalai Ádám klasszikus mesterhármast ért el a Hoffenheim ellen, övéi pedig 3-0-ra nyertek a bajnokin.

Honfitársunk teljesítményét még a neves labdarúgó szaklap, a Kicker is elismerte, egyedül ő kapta meg a legjobb, egyes osztályzatot, így őt választották meg a forduló legjobbjának, de az Eurosport is beválasztotta a hétvége álomcsapatába.

Idő közben a Bundesliga hivatalos honlapja a szurkolókat szavaztatta meg, a voksok alapján pedig a bundesliga.de oldalon is Szalai lett a hétvége legjobbja, a szavazók 34,88 százaléka „rá kattintott”. A második Juan Arango lett (32,14 százalék), míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára Mario Götze (18,5) ért oda.

Szaial előtt már egy másik magyar játékos, nevezetesen Huszti Szabolcs tudott duplázni: a Hannover szélsője a 2. forduló után lett a legjobb a Kicker és a bundesliga.de szerint. Kilenc forduló alatt egyébként ez a negyedik alkalom, hogy magyar labdarúgó nyerte a hivatalos honlap szavazását, Huszti ugyanis a 2. forduló mellett a 3. és az 5. kanyar után is az élen végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik