Foci

Magabiztos Loki és Honvéd, kiesett a Pécs

A címvédő DVSC-TEVA és a Budapest Honvéd is nyerni tudott a labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában.

A hajdúságiak a harmadosztályú Szentlőrinc SE otthonában vendégeskedtek szerdán ebédidőben, az első félidőben pedig kisebb meglepetésre hátrányba kerültek, Zámbó pofozott a hálóba egy kipattanó labdát. A második felvonás elején egyenlített a Debrecen, majd kiütközött a két együttes közti különbség, a címvédő sorra dolgozta ki a helyzeteket, ebből kettőt pedig gólra is váltott a folytatásban, így 3-1-re nyert, és továbbjutott a legjobb tizenhat közé.

A Budapest Honvéd a negyedosztályú PVSK-t látogatta meg, a 9. percben pedig már a vezetést is megszerezte, Tandia egy szöglet után bólintott a hálóba. A hajtós első félidőben sikerült megőriznie a fővárosi gárdának az előnyét, azonban fordulás után szinte azonnal egyenlített a PVSK. Nem tarthatott sokáig a hazaiak öröme, Vernes az 52. percben újra a Honvédnak szerzett előnyt, majd Nagy és Diarra is betalált, a kispestiek így magabiztosan léptek tovább a következő körbe.

Egy élvonalbeli csapat, a PMFC csúnyán megégette magát Tiszaújvárosban, ugyanis egy órája ment a játék, amikor már 2-0-ra vezetett a harmadosztályú együttes. Panikvar révén ugyan szépített a mecsekaljai gárda, ám egyenlítenie már nem sikerült, így kisebb meglepetésre búcsúzott a sorozattól.

A másodosztályú Vác a harmadik vonalban érdekelt Tiszakanyárhoz látogatott, Gulyás Gábor 78. percben szerzett találatával pedig 2-1-re nyert, így tovább menetel a kupában.

Eredmények – Magyar Kupa, 3. forduló (a legjobb 16 közé jutásért)

Szentlőrinc SE (III.) – DVSC-TEVA 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Zámbó (20.) illetve Lucas (48.), Gál (82.), Kulcsár (91.)

PVSK (megye I.) – Budapest Honvéd 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Cvenits (47.) illetve Tandia (9.), Vernes (53.), Nagy M. (72.), Diarra (79.)

Tiszaújváros (III.) – PMFC-Matias 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Kovács P. (41.), Dávid Z. (60.) illetve Panikvar (67.)

Tiszakanyár SE (III.) – Dunakanyar-Vác (II.) 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Balázsi (42.) illetve Pap (25.), Gulyás (78.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik