Foci

Érdekes rekord a labdarúgó NB I-ben

Ferencváros, Győr (ferencváros, győr)
Ferencváros, Győr (ferencváros, győr)

Soha annyi percet nem töltöttek a pályán az idegenlégiósok a magyar labdarúgó élvonalban, mint az OTP Bank Liga múlt heti, 12. fordulójában.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) honlapjának beszámolója szerint a nyolc mérkőzést figyelembe véve 40,9 százalék volt a külföldiek részaránya, amire még nem volt példa Magyarországon.

E tekintetben különösen kiemelkedő volt a 1-1-es döntetlennel zárult Ferencváros–Győr találkozó, amelyen a játékpercek 66,9 százaléka volt idegenlégiósoké. A hlsz.hu emlékeztet rá, hogy a honi bajnokságban csak két találkozón volt ennél nagyobb a légióspercek aránya: a 2011-12-es idény 13. fordulójában megrendezett Győr-Videoton (73,3 százalék külföldi) és a 10. fordulóban játszott Videoton-ZTE (68 százalék) összecsapásokon.

A csapatokat egyenként nézve nyolcban volt a magyar játékpercek aránya 50 százalék alatt a legutóbbi hétvégén, két együttesben viszont – a Szombathelyi Haladásban és az MVM Paksban – kizárólag hazai játékosok futballoztak. A külföldiek aránya a Ferencvárosban volt a legnagyobb: a játékpercek 68,2 százaléka jutott idegenlégiósoknak, erre korábban nem volt példa a klub történetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik