Foci

Csodameccsen állt bosszút a Chelsea, elszállt a Pool

A Chelsea hosszabbítás után győzte le 5-4-re a Manchester Unitedet az angol labdarúgó Ligakupában.

Pár nappal ezelőtt a Manchester United – egy rendkívül feszült, és bírói hibákkal tarkított meccsen – 3-2-re nyert a Chelsea vendégeként az angol bajnokságban, most pedig a sors fintorának köszönhetően a Ligakupa nyolcaddöntőjében is összefutott a két gigász.

A hazai pályán játszó londoniak elég görcsösek voltak az első félidőben, így Luiz hiába válaszolt tizenegyesből Giggs góljára, a félidő hajrájában Hernandez egy remek ütemű kiugratás után újra a Vörös Ördögöket juttatta előnybe.

Cahill egy jól eltalált fejessel egyenlített a második felvonás elején, Nani azonban egy szépen kidolgozott akció végén újra a vendégeket juttatta lépéselőnybe. Akadt ugyan pár lehetősége a Chelsea-nek a folytatásban, egyenlítenie azonban csak a 93. percben sikerült, Hazard értékesített egy jogosan befújt büntetőt.

A ráadás első félidejében Sturridge mattolta Lindegaardot, miután egy röviden hazafejelt labdával egészen a kapuig menetelt, majd a legvégén még Ramires is beköszönt, Giggs második gólja így már késeinek bizonyult, 5-4 lett a vége. Elkényeztetnek minket a csapatok, kedden az Arsenal nyert 7-5-re.

A Tottenham mindeközben Bale 66. percben szerzett góljával sokáig vezetett a Norwich otthonában, ám a hazaiak végül három perc alatt fordítani tudtak és tovább is masíroztak a legjobb nyolc közé.

Kiesett a Liverpool is, ráadásul hazai pályán. A Swansea már 2-0-ra is vezetett, amikor Suarez szépíteni tudott, De Guzman a 95. percben biztosította be övéi számára a győzelmet.

Eredmények – angol Ligakupa, nyolcaddöntő

Chelsea – Manchester United 5-4 (1-2, 3-3) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Luiz (31. – 11-esből), Cahill (52.), Hazard (90+3.), Sturridge (98.), Ramires (116.) illetve Giggs (22., 120. – 11-esből), Hernandez (43.), Nani (59.)

Liverpool – Swansea 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Suarez (76.), Chico (34.), Dyer (72.), De Guzman (90+5.)

Norwich – Tottenham 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Vertonghen (84. – öngól), Jackson (87.) illetve Bale (66.)

Videó – a Chelsea 5-4-es sikere:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik