Foci

Angyalföldre költözik az Eger

Debrecen helyett Budapesten, a Vasas Illovszky Stadionjában fogadja ellenfeleit idei utolsó két hazai mérkőzésén az Eger a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Az Egri FC kedden levelet kapott Szilágyi Sándortól, a debreceniek klubvezetőjétől, miszerint az Oláh Gábor utcai stadiont túlzsúfoltsága és a kedvezőtlen időjárás miatt a hátralévő két alkalommal nem tudják biztosítani az egriek számára.

„Eddig is köszönettel tartoztunk a DVSC-nek, hogy ideiglenesen befogadtak bennünket, és természetesen megértettük az érveiket – mondta szerdán Tóth Dénes, az egriek klubigazgatója. – Az új helyzetben megnéztem a lehetséges helyszíneket, egyeztettem a sorsolásokat, és a Vasas-pálya jöhetett szóba abban a tekintetben, hogy az eredetileg kiírt időpontokban rendezhessük meg a találkozókat.”

Tóth hozzátette, az angyalföldi egyesület vezetése korrekt módon segítséget nyújtott, így szerdán be is adta a kérelmet a magyar szövetség (MLSZ) versenybizottságához, hogy november 10-én 16 órától az Egri FC – Budapest Honvéd, valamint november 24-én 18.30-tól az Egri FC – Szombathelyi Haladás mérkőzését az Illovszky Stadionban rendezzék meg.

A villanyvilágítás hiánya miatt pályaválasztóként eddig három helyszínen – Debrecen, Diósgyőr, Illovszky Stadion – lépett pályára a jelenleg 15. helyen álló újonc együttes, amely tavasszal már valóban saját pályáján fogadhatja riválisait, ugyanis a tervek szerint addigra befejeződnek a szükséges beruházások és fejlesztések.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik