Foci

Már a rendőrség is vizsgálja a Chelsea-MU meccset

Mark Clattenburg  (mark clattenburg, )
Mark Clattenburg  (mark clattenburg, )

Mark Clattenburg londoni szempontból csúnyán elvezette a Premier League vasárnapi rangadóját. Nem elég, hogy a játékvezető már a mérkőzés után hideget-meleget kapott Torres jogtalan kiállításáért és Javier Hernandez meccse eldöntő lesgóljáért, most rasszista vádak miatt is védekezni kényszerül.

A Chelsea hivatalos bejelentése nyomán az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) már vizsgálni kezdte a (Chelsea – Manchester United 2-3 (1-2)) mérkőzés 75- perce után történteket. A Chelsea két brazilja, Ramires és David Luiz hallotta, amint a játékvezető – miután Torres jogtalan kiállítása és Javier Hernandez lesgólja után sárga lapot adott John Obi Mikelnek, mert a Chelsea játékosa hevesen reklamált – különböző megjegyzéseket is tett annak bőrszínére.

Az FA vizsgálat bejelentése után a rendőrség is nyomozni kezdett – írja a The Sun. A rendőrségi vizsgálatra azért volt szükség, mert Peter Herbert, a Society of Black Lawyers (a feketék egyenlőségéért harcoló szervezet) elnöke, írt a hatóságoknak, hogy kezdeményezzenek nyomozást Mark Clattenburg ellen, rasszizmus gyanúja ügyében.

Mark Clattenburg ezt benézte…

Az évi 85 ezer fontos (közel 30 millió forintos) fizetésért dolgozó játékvezetőre a hétvégén nem számítanak a Premier League aktuális fordulójában. De lehet, hogy nem csak hétvégén. Az FA nyilván szerette volna gyorsan lezárni az ügyet, de a rendőrségi nyomozás ezt nem teszi lehetővé.

Egy éve John Terryt érte hasonló vád. Az Anton Ferdinanddal szembeni rasszista megnyilvánulás ügy, több, mint egy évig tartott. A napokban 220 ezer font büntetéssel és négy meccses eltiltással végződő eljárás a Chelsea ikonját annyira megviselte, hogy visszavonult a válogatottságtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik