Foci

Kicserélődött a Budapestre készülő norvég keret

norvég válogatott (norvég válogatott)
norvég válogatott (norvég válogatott)

Egil Olsen, a norvég válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a magyarok elleni november 14-i barátságos mérkőzésre készülő keretét.

A skandinávok ellen száll harcba idén utoljára az Egervári-csapat, így fontos lenne jó eredménnyel búcsúznia a válogatottnak a 2012-es évtől.

A budapesti mérkőzésre hat olyan norvég futballista érkezik majd, akik még az U21-es csapatban is szerepelnek, vagyis meglehetősen fiatal együttes érkezik majd hazánkba. Olsen mellettük három újoncot is avat, hiszen eddig Tore Reginiussen, Alexander Tettey és Vegard Eggen Hedenstad sem szerepelt még a norvég válogatottban.

A szövetségi kapitány keresi a megfelelő összeállítást, hiszen az októberi mérkőzések után – Ciprus ellen 3-1-es győzelem, Sávjcban 1-1-es döntetlen – hét labdarúgót tett ki a csapatból.

Egil Olsen kiemelte: kifejezetten jó csapatnak tartja a magyar válogatottat, Egervári Sándor együttese sokat fejlődött az elmúlt időszakban, ezt FIFA-ranglistás helyezése is jól tükrözi. A szövetségi kapitány hozzátette, csapata minden meccsen, így a magyarországin is győzelemre tör, és megpróbál javítani világranglistás helyezésén.

A norvég válogatott kerete:
Kapusok: Rune Jarstein (Viking), Espen Bugge Pettersen (Molde)

Hátvédek: Vegard Forren (Molde), Brede Hangeland (Fulham), Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg), Tom Högli (FC Bruges), Tore Reginiussen (Rosenborg), John Arne Riise (Fulham)

Középpályások: Valon Berisha (Salzburg), Daniel Braaten (Toulouse), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Tarik Elyounoussi (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ Alkmaar), Havard Nordtveit (Mönchengladbach), Alexander Tettey (Norwich), Ruben Yttergard Jenssen (Tromsö)

Támadók: Mohammed Abdellaoue (Hannover), Alexander Söderlund (Haugesund), Joshua King (Manchester United)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik