Foci

Szalai volt a hétvége legjobbja

A tekintélyes Kicker című magazin osztályzatai alapján Szalai Ádám volt a német labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának legjobb játékosa.

Amint arról mi is írtunk, a német élvonalban szereplő Mainz a magyar válogatott támadó mesterhármasával győzte le a Hoffenheim együttesét, a Kicker pedig egyedül Szalai Ádámnak adta meg a lehető legjobb, 1-es osztályzatot.

Szalai hét találattal a Bundesliga góllövőlistájának második helyén áll, az élen a Bayern München horvát válogatott csatára, Mario Mandzukic áll, aki eddig nyolcszor volt eredményes. Szalai nem mellesleg az első magyar játékos a Bundesliga történetében, aki triplázni tudott egy meccsen.

A magyar csatár egyébként az egyik slágerszám, a „Gangnam Style” videóklipjéből megismert mozdulatsorral ünnepelt. Honfitársunk elmondta, azért választotta ezt, mert a múlt héten ezzel a számmal „boldogította” csapattársait.

Egyébként elkényeztetnek minket ebben az idényben a Németországban légióskodó játékosok, a Kicker korábban egy ízben Huszti Szabolcsot látta a forduló legjobbjának. Közben Stieber Zoltán is egyre jobban beverekszi magát az újonc Fürth csapatába (szombaton gólpasszt jegyzett), Hajnal Tamás pedig ugyan ezúttal a kispadon ragadt, az esetek többségében azonban ott van a Stuttgart színeiben a pályán.

Videó – Szalai-show a Bundesligában:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik