Foci

Egervári megnézi az itthon játszókat

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a ligaválogatott keretét.

Egervári Sándor már az előző szezonban összehívta a ligaválogatottat, a csapat két alkalommal készült együtt és meccselt. Ezek alapján a kapitány fel tudta mérni, kik azok a labdarúgók, akikkel az A válogatottban is lehet számolni.

Az mlsz.hu hétfői cikke szerint ezúttal ismét összeáll egy, a magyar élvonalban érdekelt labdarúgókból verbuválódott együttes, amelyből kimaradnak azok, akik az első csapatnál rendre ott vannak. A játékosok november 5-7. között két napig készülnek együtt Lipóton, de kinéz nekik egy egyhetes külföldi edzőtábor is, valamikor december elején.

“A kétnapos összetartás célja, hogy jobban megismerjük a játékosokat, valamint megismertessük velük a válogatott játékát és a posztonkénti elvárásokat. A tavalyi edzőtáborok hasznosságát jelzi, hogy a ligaválogatottból Mészáros Norbert, Gyurcsó Ádám és Szakály Péter személyében hárman is bekerültek az A-válogatott keretébe. Ezúttal nem hívtuk meg az A-válogatottban már bevált játékosokat, valamint a nemzetközi kupában szereplő Videoton labdarúgóit. Terveink szerint december elején egyhetes külföldi edzőtáborozást tartunk a ligaválogatott keretnek, a mostani kétnapos program felfogható felkészülésnek a decemberi megmérettetés előtt” – mondta Egervári Sándor.

A ligaválogatott kerete

Kapusok: Jova Levente (FTC), Kurucz Péter (FGSZ Siófok)

Védők: Takács Ákos (Győri ETO), Debreceni András (Budapest Honvéd), Vermes Krisztián (Újpest), Guzmics Richárd (Haladás), Fiola Attila (Paks), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Németh Milán (Lombard Pápa)

Középpályások: Pátkai Máté (Győri ETO), Józsi György (FTC), Gyömbér Gábor (FTC), Kanta József (MTK Budapest), Simon Ádám (Haladás), Gosztonyi András (DVTK), Csiki Norbert (MTK Budapest), Balázs Benjámin (Kaposvári Rákóczi), Nagy Gábor (Haladás), Zsidai László (MTK Budapest)

Támadók: Varga Roland (Győri ETO), Tischler Patrik (MTK Budapest), Bacsa Patrik (DVTK)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik