Foci

A Real Madrid a Barcát utánozza

Christiano Ronaldo (real madrid, christiano ronaldo, c. ronaldo, )
Christiano Ronaldo (real madrid, christiano ronaldo, c. ronaldo, )

Idegenben hengerelt a Real a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának vasárnap késő esti mérkőzésén.

Akár izgalmas találkozó is lehetett volna… Ha csak a tabellát nézzük, a tizedik fogadta a hatodikot, ha a pályára lépő feleket, akkor Mallorcához látogatott a Real Madrid. Így persze mindjárt más.

A mérkőzés is a valós esélyeknek megfelelően alakult, különösen azért, mert Higuaín és C. Ronaldo tarthatatlannak bizonyult vasárnap este. Az argentín már a 9. percben félreoszlatott minden mallorcai reményt, majd gólját követően a 22. percben már kiszolgált: Cristiano Ronaldo egy csellel átvette a tőle kapott labdát és kilőtte a jobb alsó sarkot.

Fordulást követően sem sokat változott a játék képe. A Mallorcából hiányzott az átütő erő, a Madrid pedig a 70. percben egy újabb Ronaldo-Higuaín összjáték végén már 3–0ra módosította az eredményjelzőt. Három perc múlva ismét ők ketten játszottak össze gólig csak éppen fordított szereposztásban….A végén másnak is maradt az örömből: José María Callejón állította be a 0–5-ös végeredményt. A királyi gárda ezzel szépen leutánozta a Barcelona Rayo Vallecano elleni teljesítményét.

C. Ronaldo sem kesereghetett, mivel egyrészt Messihez hasonlóan két gólt szerzett a fodulóban, ráadásul mallorcai góljaival a spanyol élvonalban szerzett találatok számát tekintve 123-nál jár. Ezzel a Real Madrid örökranglistáján beérte az eddig hetedik Pirrit. Mondjuk a Madridi ikontól még messze van. Raúl 228 góllal vezeti a listát.

Íme a mérkőzés összefoglalója:

Spanyol Bajnokság, Primera División, 9. forduló:
Real Mallorca-Real Madrid 0-5 (0-2) (Higuaín 9., 70., Ronaldo 22., 73., Callejón 90.)

vasárnapi eredmények:
Atlético Madrid-Osasuna 3-1 (2-1) 
Athletic Bilbao-Getafe 1-2 (0-1) 
Levante-Granada 3-1 (1-0)
Real Zaragoza-Sevilla 2-1 (2-0)

szombati eredmények:
Rayo Vallecano-FC Barcelona 0-5 (0-1)
Espanyol-Málaga 0-0
Real Betis-Valencia 1-0 (1-0)
Celta Vigo-Deportivo La Coruna 1-1 (1-1)

hétfőn játsszák:
Real Valladolid-Real Sociedad 21.30

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik