Foci

A Fradi név újra szép lesz

Somalia (fradi, ferencváros, ftc, somalia, djordevic, győri eto, győri eto fc, )
Somalia (fradi, ferencváros, ftc, somalia, djordevic, győri eto, győri eto fc, )

Az FTC ugyan csak 1-1-es döntetlent ért el a vasárnap esti Üllői úti ETO elleni találkozón, de a mutatott játék a régi időkre emlékeztetett.

Valami jó történik a IX. kerületben, írtuk nemrég, amikor a Fradi hazai pályán 2-1-re legyőzte a Videotont. Ezt most megerősítjük és annyival toldhatjuk meg: ha ilyen felfogásban és ilyen intenzitással játszik továbbra is a Ferencváros, mint tette vasárnap a listavezető Győr ellen (1-1), akkor tavaszra újra rendszeresen megtelik az Albert Stadion nézőkkel.

Mert a Fradi legszebb napjaira emlékeztetően szögezte 90 percen keresztül kapujához a Győrt. Koltaiék “beszorultak, mint fing a gatyába”, és csak a vakszerencsének köszönhették, hogy nem hagyták el vesztesen a stadiont.

Ami változott a Fradi játékában a holland edző Ricardo Moniz érkezése óta az leginkább a szemmel láthatóan a tudatosság. A tudatos labdatartás, a magyar pályákon hiánycikknek számító tudatos támadásépítés, illetve a játékra és nem az ellenfél faragására törekvés. A Fradi ezen a nagy iramú mérkőzésen összesen 8 szabálytalanságot követett el, annyit, amennyit régebben például a most nem játszó Sváb egymaga szokott. A hajtást, a folyamatos játékot, a támadószellemet pedig a a hazai publikum maximálisan értékeli – döntetlen ide vagy oda, a mérkőzést követően hangosan ünnepelték a csapatot.

Ha mindez góllal, gólokkal is párosul a jövőben, akkor a Fradi “név újra szép lesz, méltó régi nagy híréhez”.

Az FTC – Győri ETO összefoglalója:

FERENCVÁROS – GYŐRI ETO 1-1 (Alempijevic 62., ill. Varga R. 7.)

Ricardo Moniz (FTC): “Ez az eddigi legnagyobb csalódásom, hogy ma nem tudtunk győzni. Az egész mérkőzésen mi domináltunk, annak ellenére is, hogy a találkozó elején gólt kaptunk. A Győr megérdemelten vezeti az NB I-et, és az, hogy egy ilyen jó együttes ellen irányítani tudtunk, azt jelenti, hogy sikerült előrelépnünk. Nagy százalékban birtokoltuk a labdát, ám ennek egy része passzív volt. A célunk, hogy a középpályás és a támadósor között legyen minél többet nálunk a labda, illetve hogy a szélsőink többször tudjanak saját emberük mögé kerülni. Nagy dicséret illeti a közönségünket, amely végig mellettünk állt. A szurkolóink látják az igyekezetet, és hogy sok gólhelyzetet akarunk kialakítani. Természetesen nem a szépségdíjra megyünk, hanem pontokat akarunk szerezni. (fradi.hu).

Pintér Attila (Győri ETO): -“Nagyon jó mérkőzés volt, ahol tudtuk, hogy a Ferencváros mit fog játszani. Rég láttam ilyen jól játszani a Fradit. A vezetés után egyszer a második félidőben is megvolt az esélyünk arra, hogy 2-0 legyen a javunkra, végül döntetlen lett a vége, amit én igazságosnak érzek. Nem féltem attól, hogy vereséget szenvedünk, mi tudatosan adtuk át a területet. A Fradi erőlködött a kapu előtt, voltak lehetőségeik, de az nem helyzet, hogy felívelik a labdát, és a kapus lehúzza, vagy hogy kapura rúgnak, ez benne van, erre játsszák ezt a sportágat. Ne várják el tőlünk, hogy a Fradi-pályán lefocizzuk az ellenfelet, hiszen itt a közönség belehajtja a hazai csapatot a jó eredménybe, itt nem lehet ész nélkül játszani. Elegem van abból, hogy mindig az én csapatomat veszik elő azzal, hogy védekezik. Aki ilyet kérdez, az Fehérváron is feltehetné ezt a kérdést… Nem értek egyet azokkal, akik szerint mi mindig védekezünk, szerintem inkább ésszel játszunk. Gratulálok a Ferencvárosnak és a csapatomnak is.(ETO.HU)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik