Foci

Nem bírta a kettős emberhátrányt a Chelsea

manchester united (manchester united, wayne rooney)
manchester united (manchester united, wayne rooney)

A Premier League 9. fordulójának csúcsderbijén pikáns meccset nyert meg a Manchester United a Chelsea ellen.

Az éllovas és a harmadik helyezett csapott össze a Stamford Bridge-en, így minden szempontból igazi rangadót láthattunk. És ha még hozzávesszük azt is, hogy a United esetleges győzelmével megelőzhette volna a rivális Cityt, akkor pláne.

A Vörös Ördögök erősen kezdtek a BL-címvédő ellen, hiszen már a 4. percben vezetéshez jutottak, igaz David Luiz saját kapujába talált be. Nem sokkal később, nyáron az Arsenaltól érkező van Persie tudott eredményes lenni, így 12 percnyi játék után már kétgólos előnyben volt a United.

A Chelsea azonban mégis felállt a padlóról: Juan Mata szépített még a félidő előtt szabadrúgásból, majd a fordulás után Ramires egalizált.

Azonban Ivanovic idő leőtt mehetett zuhanyozni, hiszen a játékvezető kiállította Ashley Young buktatásáért. Alig telt el hatperc, ismét előkerült a piros kártya, és ismét a kékek fogyatkoztak meg: Torres jogtalanul kapta meg második sárgáját.

Ezt a nyomást már nem bírták a londoniak, a 75. percben Hernandez – vélhetően lesről – talált be Cech kapujába, így a Manchester United 3-2-re megnyerte a rangadót, és fellépett a második helyre. A Chelsea előnye már csak egyetlen pont.

Videó – furcsa ítéletek, furcsa gólok:

Eredmény – Premier League, 12. forduló
Chelsea – Manchester United 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Mata (44.), Ramires (53.) illetve Luiz (4.-öngól), van Persie (12.), Hernandez (75.)
Piros lap: Ivanovic (63.), Torres (69.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik