Foci

Megszenvedett a bajnok a Catania ellen

juventus, arturo vidal (arturo vidal, juventus, )
juventus, arturo vidal (arturo vidal, juventus, )

A Juventus csak 1-0-ra tudott nyerni a Catania otthonában a Seria A 9. fordulójában.

Az olasz bajnok remekül indította az új szezont, hiszen a Zebrák eddig veretlenek, és csak egyetlen meccsükön veszítettek pontokat: a Fiorentina ellen játszottak gólnélküli döntetlent.

Így a Catania ellen – hullámzó formával a hetedikek – akár egy nagyarányú sikert is várhattak a Juve szimpatizánsai, de ez nem így történt. Igaz, ez csak a gólok számában mutatkozott meg, hiszen 20 alkalommal kísérleteztek lövéssel a fekete-fehérek, és 10 alkalommal el is találták a kaput, így bosszantó volt számukra, hogy a bejefezésnél valami mindig közbejött. Ezzel szemben a hazaiak egyszer sem voltak veszélyesek Buffon kapujára.

Az egyetlen, mindent eldöntő gólt Vidal szerezte az 57. percben, miután Vucinic remekül ugratta ki Bendtnert, aki Andujarba tüzelt. A kipattanót a chilei légiós szedte össze, és küldte a gólvonal mögé (0-1). 

A folytatásban megfogyatkozott a Catania, hiszen Machesét kiállította a játékvezető a 67. percben, de Juve nem tudta növeli előnyét. Győzelmükkel a torinóiak hatponttal vezetnek a Napoli előtt.

Videó – ez a gól döntött:

Eredmény – Seria A, 9. forduló
Catania – Juventus 0-1 (0-0)
Gólszerző: Vidal (57.)
Piros lap: Marchese (67.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik