Foci

Barcelona: újabb KO

Barcelona (barcelona, barcelona fc, )
Barcelona (barcelona, barcelona fc, )

A Barcelona 5-0-ra verte a Rayo Vallecanót a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában. Lionel Messi két gólt rúgott az ellenfél kapujába.

Tito Vilanova, a Barcelona vezetőedzője továbbra is a védelem optimális összeállítására törekszik. Puyol és Pique sérült, Mascheranóra a Rayo ellen eltiltás miatt nem számíthatott, míg Dani Alves ugyan elutazott, de sérülése után még nem volt megfelelő állapotban.

A mester végül a legutóbbi meccsen a BL-ben debütáló fiatal Bartrát kivette – csereként azért beállt a végén – a védelem tengeléyből és a Montoya, Busquets, Adriano, Alba négyest küldte a pályára. Nagy kockázatot mondjuk nem vállalt Villanova, mert túl sok munkájuk nem akadt…

A letámadásos védekezés és az abból történő építkezés most is kiválóan működött. Előbb Fábregas adott remek gólpasszt Villának – egyre inkább kiszorítja a csapatból Alexis Sanchezt -, majd a fordulást követően szinte azonnal Messi köszönt be.
A 78. percben Jordi Alba centerezett, átadását Xavi értékesítette. Innen kezdve szétesett a Rayo. Fábregas is betalált, majd újfent kiszolgált, ezúttal Messit, aki a kapust is kicselezve szerezte meg második gólját.

A mérkőzés összefoglalója

Spanyol bajnokság, Primera División, 9. forduló:

Rayo Vallecano – Barcelona 0-5(0-1)
G.:David Villa (20.), Messi (48., 89.), Xavi (78.), Fábregas (80.)

korábban:
Espanyol-Málaga 0-0
Real Betis-Valencia 1-0 (1-0)
Celta Vigo-Deportivo La Coruna 1-1 (1-1)

Vasárnap
Real Zaragoza-Sevilla 12.00   
Levante-Granada 16.00  
Athletic Bilbao-Getafe 17.50  
Atlético Madrid-Osasuna 19.45  
Real Mallorca-Real Madrid 21.30

hétfőn játsszák:
Real Valladolid-Real Sociedad 21.30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik