Foci

Megizzadt az Arsenal, csoda Readingben

mikel arteta, arsenal (mikel arteta, arsenal, )
mikel arteta, arsenal (mikel arteta, arsenal, )

A Premier League 9. fordulójában a Reading-Fulham mérkőzés 3-3-ra végződött, míg az Ágyúsok a sereghajtó ellen épphogy nyertek.

A londoni alakulat számára nagy jelentőséggel bírt a három pont, hiszen ha nem akartak lemaradni az éllovasoktól, akkor nyerniük kellett a ligautolsó Queens Park Rangers ellen.

Az Ágyúsók ráadásul hazai pályán fogadták a másik londoni együttest, így arra lehetett számítani, hogy akár nagyarányú sikerrel is végezhetnek Arsene Wenger tanítványai. Annyiban bejött a terv, hogy a QPR-t kapujához szegezte az Arsenal, ám nem sikerült mattolniuk Julio Cesart.

A fordulópont a hajrában követezett be: M’Biát a játékvezető a 80. percben kiállította, így a hazaiak emberelőnyben rohamozhattak. Végül Arteta valahogy begyötörte a játékszert a gólvonal mögé, így nehezen, de nyertek az Ágyúsok.

A Fulham már 2-1-re is vezetett a Reading otthonában, ám a hazaiak nem adták meg magukat, miért is tették volna egygólos hátrányban: McCleary a 85. percben kiegyenlített (2-2).

Ám ekkor még nem volt vége a meccsnek, hiszen ismét a londoniak kerültek előnybe, Berbatov révén. A Manchester United egykori támadója remek csavarással hozta nyerő helyzetbe a fekete-fehéreket, és amikor már úgy tűnt, meglesz a Fulhamnek a három pont, Robson-Kanu ikszre hozta a meccset a 90. percben (3-3).

Eredmények – Premier League, 9. forduló

Arsenal-Queens Park Rangers 1-0 (0-0)
Gólszerző: Arteta (84.)
Piros lap: M’Bia (80.)

Reading-Fulham 3-3 (1-0)
Gólszerzők: Leigertwood (26.), McCleary (85.), Robson-Kanu (90.) illetve Ruiz Gonzalez (61.), Baird (77.), Berbatov (88.)

Stoke City-Sunderland 0-0

Wigan Athletic-West Ham United 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Ramis (8.), McArthur (47.) illetve Tomkins (92.)

Aston Villa-Norwich City 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Benteke (27.) illetve Turner (79.)
Piros lap: Benett (52.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik