Foci

Komoly gondok Miskolcon, iksz Szombathelyen

kaposvár (kaposvár, )
kaposvár (kaposvár, )

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában a Kaposvár számos zicceréből csak egyet értékesített Miskolcon.

Valami nincs rendben a DVTK háza táján. A piros-fehérek – tekintsünk el az MTK elleni győzelemtől – az utóbbi időben ötlettelenül, gyengén játszanak, ráadásul a góllövéssel is gondjaik vannak, hiszen 12 forduló alatt 9 alkalommal találtak be, csakúgy mint az Eger. Náluk kevesebbet csak a Siófok szerzett, hetet, de ők még meccset sem nyertek idén. 

A Kaposvár ellen Tisza, Seydi, Bacsa és Fernando is ziccert rontott, Luque pedig csak epizódszerepeket kap, de ez érthető is, hiszen egy komoly sérülés után tért vissza. A vendég zöld-fehérek is komoly lehetőségeket hagytak ki.

A hajrában aztán kettészakadt a pálya, Seydi meccslabdát ügyetlenkedett el, majd bekövetkezett az, amitől a közel 7000 miskolci szurkoló tartott. A kontrából megszerezte a vezetést, és mint később kiderült a győzelmet a Kaposvár: Balázs Benjamin startolt rá egy elveszettnek hitt labdára – a Diósgyőr védői azt hitték, kimegy a játékszer az alapvonalon túlra, de nem így történt -, megmentette azt, majd középre gurított. Az érkező Horváth pedig kapásból, tízméterről bevette Ribánszki kapuját.

Eredmény – OTP Bank Liga, 12. forduló
Diósgyőri VTK – Kaposvári Rákóczi 0-1 (0-0)
Gólszerző: Horváth (86.)

Diósgyőr: Ribánszki – Takács P., Gal, Hanek, Gohér – Abdouraman(Gallardo, 67.), Elek – Gosztonyi (Luque, 49.), Tisza (Seydi, 55.), Fernando – Bacsa Vezetőedző: Sisa Tibor.

Kaposvár: Hajduch – Okuka, Bank, Horváth T., Jánvári – Safaric, Pedro – Pavlovic(Zámbó, 83.), Balázs, Kovács O. – Haruna (Oláh, 84.) Vezetőedző: Prukner László.

Sárga lap: Hanek (30.), Abdouraman (32.),illetve Balázs (37.)

Szombathelyen változatos meccset játszott a Haladás a Péccsel, hiszen mindkét oldalon szorgoskodtak a támadók, és több ziccert is kialakítottak, az első félidőben mégis érintetlenek maradtak a hálók.

A második felvonásban aztán megtört a jég, és vezetést szerzett a Pécs: egy szögletet követően Causic robbant be középen a legjobb ütemben, és közelről a léc alá vágta a labdát.

Nem kellett sokat várni, hamar jött az egalizálás, tizenegyesből. Ugrait ugyanis buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest pedig Kenesei könyörtelenül értékesítette.

A lefújáskor maradt az 1-1-es döntetlen, amivel egyik klub sem lehet elégedett, hiszen maradtak az alsóházban.

Eredemény – OTP Bank Liga, 12. forduló
Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kenesei (83.-büntetőből) illetve Causic (74.)

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Búrány – Kulcsár K.(Szakály, 85.), Rajos, Nagy G. – Nagy D. (Ugrai, a szünetben), Andorka (Kenesei, 59.), Radó Vezetőedző: Artner Tamás.

Pécs: Dibusz – Horváth A., Causic, Krejcí, Zeljkovic – Uzoma, Akassou(Nagy O., 78.) – Bodnár, Wittrédi (Stojmirovic, 59.), Demjén – Bajzát (Fodor, 87.) Vezetőedző: Supka Attila.

Sárga lap: Rajos (66.), Kulcsár K. (72.), Kenesei (87.), illetve Causic (24.), Zeljkovic (43.), Demjén (85.), Uzoma (87.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik