Foci

Izgalmas iksz a fővárosi derbin

Nem bírt egymással a Honvéd és az Újpest az OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati meccsén: 2-2-re végződött az összecsapás.

Mindössze három pont választotta el egymástól a két fővárosi csapatot a tabellán, így nyugodtan lehetett a találkozót rangadónak titulálni, arról nem is beszélve, higy mindkét félre ráfért a siker, hiszen a lilák legutóbb három fordulóval ezelőtt tudtak nyerni, a Honvéd pedig az utóbbi három összecsapását elbukta.

Így nem volt meglepő, hogy azonnal egymásnak estek a csapatok, és a közönség számos gólhelyzetet is láthatott az első félidőben: ennek ellenére gól „csak” kettő született. Előbb a hazaiak találtak be Délczeg tizenegyese révén a 8. percben, majd az utolsó pillanatokban Kabát jó húsz méterről csavart be egy szabadrúgást Kemenes kapujába.

Egyébként mindkét hálóőrnek volt dolga rendesen, hiszen a piros-feketéknél például Faggyas egymaga legalább három gólt szerezhetett volna. 

A fordulás után is maradt a remek hangulat a Bozsik Stadionban, lüktető volt a játék, ment az adok-kapok, szóval igazi derbihangulatban telt el a második 45 perc is, főleg hogy újabb találatok is estek.

Előbb Balajcza hibázott óriásit, hiszen teljesen fölöslegesen jött ki egy indításra, mely annyira nem is volt veszélyes, hiszen Abasson rajta volt a védő. A támadó azonban szemfülesen gurított a kapuba a hálóőr lába mellett, így ismét vezetett a Honvéd.

A hajrához közeledve azonban érkezett az egyenlítés: Zarys két perce állt be, amikor a 73. percben egy szabadrúgásból felívelt labdát vágott a hálóba közelről (2-2).

A végjátékot emberelőnyben tudták le a lilák, hiszen Diarra mindössze öt percet töltött a pályán: egy csúnya belépő után Fábián egyből kiállította a légióst.

Eredmény – OTP Bank Liga, 12. forduló
Budapest Honvéd – Újpest FC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Délczeg (8., büntetőből), Abass (65.) illetve Kabát (45.), Zarys (73.)

Honvéd: Kemenes – Lovric, Tandia, Ignjatovic, Zivanovic – Abass, Marshal (Diarra 78.), Vécsei, Hidi, Faggyas (Ikenne, 69.) – Délczeg (Diaby, 78.). Vezetőedző: Marco Rossi

Újpest: Balajcza – Anton, Vermes, Mihajlovic (Zarys, 71.), Iandoli – Christ, Balogh B. (Kovács D., 62.), Stanisavljevic, Vasiljevic – Remili, Kabát. Vezetőedző: Jos Daerden

Sárga lap: Tandia (43.), Vécsei (65.), Ikenne (77.), Hidi (91.) illetve Anton (79.), Vasiljevic (86.)

Piros lap: Diarra (83.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik