Foci

Vezérét vesztette a Chelsea

Frank Lampardnak ki kell hagynia a hétvégi, Manchester United elleni rangadót, mert kiújult egy korábbi vádlisérülése.

A Chelsea labdarúgócsapatának angol középpályását már a Sakthar elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 18. percében le kellett cserélni, mivel a vádlija rakoncátlankodni kezdett. Roberto Di Matteo elmondása szerint Frank Lampardnak ugyanaz a sérülése újult ki, amely miatt ki kellett hagynia a nemzeti csapat San Marino és Lengyelország elleni mérkőzéseit.

„Pár hétig nem áll a rendelkezésünkre, gondok vannak a vádlijával. Nagy veszteség ez nekünk. Rajta kívül ugyanakkor mindenki egészséges” – mondta a szakember.

Lampardnak így ki kell hagynia a vasárnapi, Manchester United elleni bajnoki rangadót, de a Ligakupa-nyolcaddöntőben sem léphet pályára a Vörös Ördögök ellen. Ezen kívül a Swansea és a Donyeck elleni BL-meccsen is nélkülöznie kell őt Di Matteónak. Ezen meccsek nagy részén az eltiltott John Terry sem játszhat.

A középpályás valóban érzékeny veszteség londoni oldalon, azonban nem árt megjegyezni, hogy a Chelsea ezen csapatrészében most több konkurense is akadt a veteránnak. Ramires és Obi Mikel is hétről-hétre jól teljesít, így Lampard időnként a kispadon találta magát a kezdő sípszó pillanatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik