Foci

Olasz bundabotrány: a Napoli is érintett

Keményen megbüntethetik a nápolyi labdarúgóklubot egy 2010-es olasz bajnoki miatt.

A nápolyi ügyészség nyomozása során felmerült, hogy a 2009-10-es Serie A szezon utolsó fordulójában megbundázták a Sampdoria elleni bajnokit. A Samp akkor 1-0-ra nyerni tudott, ezzel a negyedik helyen zárt és indulhatott a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A feltételezett fogadási csalás miatt két egykori nápolyi labdarúgót, a harmadik számú hálóőr Matteo Gianellót és a mezőnyjátékos Silvio Giustit is kihallgatják majd. Két védő, Paolo Cannavaro és Gianluca Grava pedig azért ütheti meg a bokáját, mert állítólag tudtak az esetről, csak nem jelentették.

Gianello egyébként már korábban bevallotta, hogy néhány játékostársát megpróbálta rávenni az ominózus találkozó elvesztésére.

Olaszországban a felügyeleti szervek minden erejükkel azon vannak, hogy megfékezzék a bundázást, így komolyan fellépnek minden érintett ellen. Antonio Conte például hiába bizonygatta igazát, mely szerint ő nem tudott arról, hogy korábbi csapata, a Siena több mérkőzését is befolyásolták, kapott egy tízhónapos eltiltást, amit csak hosszas huzavona után mérsékeltek a közelmúltban.

Egyelőre nem tudni, mi lesz az ügy végkimenetele, azonban, ha bebizonyosodik, hogy bundameccs volt a Samp elleni, úgy akár a klubtól is vonhatnak le pontokat. Ebben az idényben egyébként a Sampdoria, a Torino, az Atalanta és a Siena is pontlevonással vágott neki a bajnokságnak a tavalyi botrtány miatt, melynek Giuseppe Signori volt az “arca”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik