Foci

Siófokon állította be a klubrekordot a KTE

A KTE-Phoenix Mecano labdarúgócsapata 2-0-ra nyert az FGSZ Siófok vendégeként az OTP Bank Liga 12. fordulójának nyitómeccsén.

A Kecskemét jó formában érkezett Siófokra, azonban mivel a hazaiaknak égetően szükségük lenne egy győzelemre, a tőlük megszokottól eltérően támadólag léptek fel a mérkőzés elején. Más kérdés, hogy igazán nagy veszélyt nem jelentettek a vendégkapura, majd Horváth Ferenc csapata vette át az irányítást.

A 23. percben szerezhette volna meg a vezetést a KTE, azonban talán Tarabait lepte meg a legjobban, mennyire üresen fejelhetett a tizenhatoson belülről, így végül mellébólintott. Később távolis lövéssel próbálkozott a légiós, ám Kurucz látványos vetődéssel védeni tudott. A 31. percig tartotta magát Siófok, ekkor egy szabadrúgásra Salami ugrott fel a legmagasabbra, felhőfejese pedig beakadt a rövid felsőbe, Kurucz hiába nyújtózkodott (0-1). A félidő végén még Nyári tüzelt olyan 35-6 méterről, Borszéki mentett – ez volt egyébként az első védeni valója a kecskeméti hálóőrnek.

A második felvonás elején kissé nehezen indultak be a csapatok, majd az 57. percben újabb gólt láthattunk, Patvaros lövése pattant meg útközben a kapu felé Salamin, Kurucz pedig már későn kapcsolt, nem érhette el a hálóba hulló játékszert (0-2).

A végére a Siófok egy kissé hitehagyottá vált, volt is pár feleslegesen durva belépő, ám az utolsó percek szép csendben csordogáltak le, Horváth Károly együttese egyre reménytelenebb helyzetben van.

A Kecskemét újabb győzelme már a negyedik volt zsinórban, ez pedig korábban csak egyszer sikerült az élvonalban a hírös városiaknak, még a 2010-11-es idényben, azaz klubrekordot állított be a csapat. Horváth Ferenc kinevezése óta négyből négyet nyert a KTE.

Eredmény – OTP Bank Liga, 12. forduló

Siófok, 300 néző, Vezette: Oláh

FGSZ Siófok-Kecskeméti TE 0-2 (0-1)

Siófok: Kurucz – Mogyorósi, Nyári, Fehér, Fejes – Pál Sz., Kecskés, Egerszegi, Melczer (Horváth B., 81.) – Kiss M. (Zamostny, a szünetben) – Dajic (Sipos, 67.) Vezetőedző: Horváth Károly

Kecskemét: Borszéki – Sós, Póti, Vaskó, Forró – Ramos – Litsingi, Savic (Bertus, 68.), Patvaros, Tarabai (Jorginho, 71.) – Salami (Dosso, 77.) Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerzők: Salami (31.), Patvaros (57.)

Sárga lap: Kecskés (80.), illetve Sós (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik