Foci

Horváth-rangadó, majd alsóházi csata az NB I-ben

Horváth Ferenc (horváth ferenc, )
Horváth Ferenc (horváth ferenc, )

Pénteken két mérkőzést rendeznek a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában, összecsap a Siófok és a Kecskemét, valamint az Eger és a Pápa.

Az NB I. pénteki játéknapján három együttes is megkezdheti a felzárkózást a középmezőnyre, ugyanis a tabella utolsó négy helyezettjéből három is pályára lép. Közülük a sereghajtó Siófok a 12. fordulóban is még az első sikeréért hajt, a Balaton-partiak eddig csak három döntetlent tudnak felmutatni nyolc vereség mellett.

Horváth Károly fiai kevés gólt rúgnak (eddig hetet), viszont sokat kapnak (eddig 23-at). Helyzetükön nem javít, hogy az a Kecskemét látogat a Balaton fővárosába, amely Horváth Ferenc vezetőedző érkezése óta szárnyal, háromból hármat nyertek a hírös városiak és, ha sikerülne pénteken is nyerniük, akkor klubrekordot állítanának be.

„Mivel a mostani szezonban még nem nyertek bajnokit, valószínűleg úgy vannak vele: mikor, ha nem most? Ennek megfelelően nem szabad lebecsülnünk a Siófokot, csak akkor járhatunk sikerrel, ha mindenki maximális erőbedobással és koncentrációval futballozik majd” – mondta Horváth Ferenc az nb1.hu-nak a találkozó kapcsán.

FGSZ-Siófok – KTE-Phoenix Mecano, 17 óra (TV: Sport1)
Siófok – Vezeti: Oláh Gábor

Ezt követően a szintén kieső helyen tanyázó Eger Debrecenben fogadja a Lombard Pápát. A csapatokat mindössze két pont választja el a tabellán, az újonc pedig többször bizonyította már, hogy kellemetlen ellenfél bárki számára, így a 13. helyezett Pápa sem mehet biztosra a cívis városban.

„Az Eger elleni összecsapás is létfontosságú mérkőzés lesz számunkra, hiszen ha nem szerepelünk eredményesen, visszacsúszunk a kiesést jelentő helyre a tabellán, és mi még egyszer nem akarunk a vonal alá kerülni. Mindkét csapat az életéért küzd majd pénteken este. Ez a félév így fog eltelni. Bízom benne, hogy kiegyenesedünk, és egy jó felkészülés után tavasszal már tartósan meg tudunk ragadni a középmezőnyben” – így Zsivóczky Gyula a naplo-online.hu-nak.

A túloldalon Simon Antal amondó, ha nem kap gólt a hevesi gárda, akkor bezsebelheti mind a három pontot: „Érzi és tudja a meccs fontosságát főszponzor, edző és játékos egyaránt, ugyanakkor azt sem árt figyelmen kívül hagyni, ha ezúttal nem nyerünk, de mondjuk az utána következő két alkalommal igen, akkor is előbbre lépünk. Igenis jó lenne nyerni a Pápa ellen, még úgyis, hogy hazai pálya nélküli speciális helyzetünkben nehéz megítélni, ki is számít igazi riválisunknak” – mondta a heol.hu-nak.

Egri FC – Lombard Pápa, 19 óra (TV: Sport1)
Debrecen – Vezeti: Becséri Dániel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik