Foci

Nyíltsisakos küzdelemben nyert a Zenit

Az orosz Zenit Szentpétervár labdarúgócsapata hazai pályán 1-0-ra nyert a belga Anderlecht ellen a Bajnokok Ligája C csoportjában.

Két nyeretlen csapat találkozott egymással szerdán kora este a szentpétervári Petrovski Stadionban. Azonban míg a Málaga ellen mind a két együttes kikapott 3-0-ra, addig a Zenit a Milan ellen is kikapott, míg a Juhász Rolandot sérülés miatt ezúttal nélkülöző Anderlecht pontot rabolt Milánóból.

45 percnyi játék után a belga fél lehetett elégedettebb, ugyanis hiába volt gólnélküli döntetlen az állás, a vendégek játszottak jobban és veszélyesebben, egy idegenbeli pontszerzés pedig mindig jól szokott jönni.

A második felvonásban azért így is ment előre mind a két fél a győzelem reményében, így mind a két kapu előtt akadtak meleg pillanatok. A 71. percben aztán büntetőhöz jutott a Zenit, Anyukovot rántották le látványosan a tizenhatoson belül, Kerzsakov pedig kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult.

A végén még mind a két fél próbált gólt szerezni, az Anderlecht pontot szeretett volna rabolni Oroszországból, a Zenit bebiztosította volna a három pontot. Végül már nem esett több találat (pedig itt is, ott is volt egy nagy ziccer a hajrában), így a pörgős 90 perc után már csak az RSCA maradt nyeretlen.

Eredmény – Bajnokok Ligája, C csoport, 3. forduló
Zenit Szentpétervár – Anderlecht 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kerzsakov (72. – 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik