Foci

Megfagyott a Chelsea, melege volt a Barcának

Barcelona-Celtic (barcelona, barcelona fc, celtic glasgow, celtic, )
Barcelona-Celtic (barcelona, barcelona fc, celtic glasgow, celtic, )

A keddi BL játéknap előtt megpróbáltuk megtippelni a győzteseket. Jelentjük, öt találatunk volt. Íme a mérkőzések összefoglalói.

Szó, mi szó, a nyolc mérkőzésből 5/3-as tipp/találat mutatót lehetne akár jónak is mondani, de mi jobbat vártunk magunktól. Az “E” jelű csoportban például sima Juventus győzelmet tippeltünk, nem gondoltuk volna, hogy a dánok ilyen ellenállásra képesek. A meccs érdekessége volt, hogy a dán vezetést megelőzően bizonyos Andreas Laudruppal szemben szabálytalankodtak, aki nem más, mint a legendás iközéppályás Michael Laudrup fia. Ne felejtsük, a papa 1983-89 volt a Juve játékosa

„E” csoport: Nordsjaelland – Juventus 1-1 (0-0) gól: Beckmann (50.), illetve Vucinic (81.)
Sport24 tipp: 2-es – nem nyert

Shakhtar Donetsk – Chelsea 2-1 (1-0) gól: Alex Teixeria (3.), Fernandinho (52.), illetve Oscar (88.)
Sport24 tipp: 1-es – jó

Mircea Lucescu, a Shakhtar edzője állítja, számukra most kezdődött csak el a sorozat. Talán ez volt az egyik legjobb játék az utóbbi időben. Ez azt bizonyítja, jó úton haladunk, a fiatal játékosok fejlődnek és kellő önbizalmat szereznek. Ne feledjük, a legutóbbi BL győztest vertük meg. Ez tovább növeli győzelmünk értékét. Sok esélyünk volt, de Petr Cech kiválóan védett, így csak kétszer sikerült a kapuba találnunk.”

Roberto Di Matteo, a Chelsea menedzsere szerint a korai gól segítette a Shakhtart. “Egyre jobbak voltunk ugyan a második félidőben, de aztán megint gyors gólt kaptunk. Kielemezzük a teljesítményünket, mert a játékosok egyenként mindent megtettek, de csapatként talán működhettünk volna jobban. Meg kell nyerjük a hazai BL mérkőzéseinket. Biztos vagyok benne, hogy a Shakhtar például másképp fog játszani Londonban, mert mi nagyon erősek vagyunk otthon.”

„F” csoport:  BATE Boriszov-Valencia 0-3 (0-1)  gól: Soldado (45+1., 56., 69.)
Sport24 tipp: x – nem nyert

Lille – Bayern München 0-1 (0-1) gól: Müller (20., 11-esből)
Sport24 tipp: 1-es – nem nyert

„G” csoport:  Barcelona – Celtic 2-1 (0–1) gól: Iniesta (45.), J. Alba (90+4.), illetve Lustig (18.)
sport24 tipp: 1-es – jó

Tito Vilanova, a Barcelona edzője meglepőt húzott a védelem tengelyébe állított ifjú Bartra kezdőbeállításával.
“Erősek fejjátékban. Tudtuk, hogy ha ezt nem akadályozzuk meg, akkor nem nyerjük meg a meccset. Ezért egy héttel ezelőtt már elkezdtük felkészíteni Marc Bartrát a játékra. Ő nagyon gyors, jó lát a pályán, a magas labdákat elfejeli. Nehéz mérkőzés volt, kiválóan védett az ellenfél kapusa, de nem hiszem, hogy csak a szerencsének köszönhettük a mai sikerünket.”

Neil Lennon, a Celtic menedzsere persze csalódott, hiszen az utolsó utáni pillanatban hagytak ott egy pontot a Nou Campban. “Büszke vagyok a játékosaimra.  Bátrak voltak és maximálisan megoldották azt, amit kértem tőlük. Védekeztek, amikor kellett és időnként ragyogó ellentámadásokat vezettünk. A Barcelona a legjobb csapat a világon. Mindenki írt minket, de most megmutattuk, hogy minőségi és a karakteres csapat vagyunk.”

Szpartak Moszkva –  Benfica 2-1 (2-1) gól: Rafael Carioca (3.), Jardel (43., öngól), illetve Lima (33.)
sport24 tippje: 1-es – jó

Unai Emerya, szpartak edzője természetesen boldog. “Kikell hangsúlyozzam, hogy az első perctől mi diktáltuk a mérkőzés iramát és uraltuk azt. Kimondottan jók voltunk labdaszerzésben.”

Jorge Jesus, a Benfica edzője számára fontoslett volna az egy pont: “Elég jól játszottunk elég jól, megérdemeltünk volna egy pontot. De tény, a Szpartak meglepett minket. Igyekeztünk alkalmazkodni, uraltuk a játékot a második félidőben, számos esélyünk volt a gólszerzésre, de nem sikerült.”

„H” csoport:  Manchester United – Braga gól: Hernandez (25., 75.), Evans (62.), illetve Alan (2., 20.)
Sport24 tipp: 1-es – jó

CFR Kolozsvár – Galatasaray 1-1 (0-1) gól: Burak Yilmaz (77.), illetve Nounkeu (19., öngól)
Sport24 tipp: x – jó

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik