Foci

A Vidinek ezért van esélye a Basel ellen

Sándor György (videoton fc, sándor györgy, )
Sándor György (videoton fc, sándor györgy, )

Öt nyeretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után a nemzetközi porondon, a csütörtöki Európa Liga-csoportmérkőzésen javítana a Videoton.

Bár a bajnoki mérlege mostanság valóban nem a legjobb a fehérvári csapatnak, ugyanakkor ezzel ellentétben a nemzetközi porondon fantasztikus statisztikával rendelkezik. Videoton csapatkapitány Sándor György, a vidi.hu videóinterjújában ennek megfelelően kellő önbizalommal úgy nyilatkozott, bár a sporting talán nagyobb név, de mivel ott érezhetően belső problémák voltak a csapatban, így a Basel ellen az eddigi legnehezebb erőpróba vár rá és társaira.

“A Basel stabilabb gárda és veszélyesebben is játszik, ráadásul kiváló a szélsőjátéka. Sokkal nehezebb ellenfél lesz” – mondta a hétvégi fordulóban bombagólt lőtt futballista a soron következő ellenfélről, amely két döntetlent ért el eddig a sorozatban.

A Sion játékosaként svájci tapasztalatokkal bőségesen rendelkező Vanczák Vilmos is úgy látja, van keresnivalója a Videotonnak. “A nyáron több meghatározó játékos távozott a klubtól, őket pedig nem tudták hasonló képességű labdarúgókkal pótolni, vagyis egyértelműen gyengültek az előző idényhez képest. Ha a Vidi ugyanolyan zártan és fegyelmezetten védekezik majd, mint tette azt legutóbb a Sporting ellen, és a helyzetkihasználása is hasonlóan jó lesz, akkor mindenképp van esélye a fehérvári csapatnak. Marco Streller és Alexander Frei igazán veszélyes labdarúgók, őket kell elsősorban semlegesíteni – nyilatkozta a Vidi.hu-nak a válogatott védője.

A Videoton genki veresége és a Sporting legyőzése után három pontjával a második, továbbjutó helyen áll, s ezt a pozíciót akár egy döntetlennel is megőrizheti. Köteles László belga csapata, a négy pontjával éllovas Genk a Sportingot fogadja. A csoportból az első két helyezett jut tovább.

A Videoton harmadik csoportmérkőzését október 25-én, csütörtökön 19 órától a STORY4 televízió élőben közvetíti, míg online élőképes közvetítésben honlapunkon, a www.sport24.hu-n is követhetik a találkozót.

(Az online közvetítést az UEFA-jogok értelmében csak Magyarország területéről lehet majd nézni!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik