Foci

Liverpool már a derbi lázában ég

Everton (everton, )
Everton (everton, )

Nemzetközi kupafordulót rendeznek a héten, de az angol labdarúgásban már egy vasárnapi bajnokira figyelnek a főszereplők.

Az Everton vasárnap délután fél háromkor fogadja a Liverpoolt a Premier League kilencedik fordulójában. A hazaiak remekül kezdték a bajnokságot, jelenleg a 4. helyen állnak, a Pool viszont Brendan Rodgers irányításával még nagyon keresi magát, csak a 12. pozícióban hevernek.

Jelenleg hat pont a különbség a két csapat között, és már az előző bajnokságban is jobban szerepelt az Everton, hét éve nem volt arra példa, hogy a szezon végén a kékek előrébb végeztek.

David Moyes csapata most kilencpontos előnyre tehet szert, ha megveri ellenfelét a Mersey-parti derbin.

“Képtelen vagyok várni vasárnapig, alig várom a meccset, ez az év meccse számunkra. Otthon játszunk, és ha a tabellára tekintünk, mi vagyunk az esélyesek, ráadásul, ha nyerünk, nagy előnyre tehetünk szert” – mondja John Heintinga, az Everton védője.

Heitinga egyébként nem kirobbanthatatlan a védelemből, ugyanis Phil Jagielka és Sylvian Distin is a posztján játszik.

“Nem vagyok frusztrált emiatt, van három remek belső védője a csapatunknak, a menedzser azt mondta, mindannyian sokat játszunk majd a szezonban. Nyilván én is minél többet szeretnék, és az igazi posztom a belső védő poszt, de szívesen játszok máshol is. Tavaly fura kifejezéssel élve szerencsés volt az edző, hiszen valamelyikünk vagy sérült vagy eltiltott volt, nem kellett gondolkodnia, melyikünk játszik. Most nehezebb a helyzet” – tette hozzá a holland válogatott védő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik